Twitter označil prejav Trumpa za sporný a obmedzil jeho šírenie (VIDEO)

Twitter označil prejav Trumpa za sporný a obmedzil jeho šírenie (VIDEO) Zdroj: Twitter Donald Trump

Rokovanie Kongresu, ktoré malo potvrdiť výsledky výsledky prezidentských volieb, dnes násilím narušili priaznivci súčasného prezidenta Donalda Trumpa, ktorí sa po stretoch s políciou dostali do budovy Kapitolu.

 Zvolený prezident Joe Biden situáciu označil za bezprecedentný útok na americkú demokraciu a vyzval demonštrantov k odchodu z Kapitolu. Zároveň požiadal Trumpa, aby svojich priaznivcov z Kapitolu odvolal.

Trump následne zverejnil na Twitteri video, v ktorým podporovateľom odkázal, aby šli domov. Ich konanie však neodsúdil a vyjadril pochopenie pre ich zlosť. Voľby znova bez dôkazov vyhlásil za zmanipulované, "ukradnuté" a ako volebný podvod.

Trump opakovane odmieta uznať výsledky novembrových volieb a bez dôkazov tvrdí, že vzišli z podvodov. Zopakoval to opäť aj spoločne s poznámkou, že nikdy neuzná svoju prehru.

 

Sociálna sieť Twitter jeho príspevok s tvrdením o volebnom podvode označila za sporný a obmedzila dosah príspevku - znemožnila naň reagovať, označiť ho a retweetnúť z dôvodu rizika násilia. Twitter takto v prípade príspevkov dosluhujúceho prezidenta zasiahol už viackrát.

Podobne označila sociálna sieť aj ďalší príspevok Trumpa, ktorý zverejnil pred niekoľkými minútami:

Polícia použila vo vnútri budovy slzný plyn, demonštranti napriek tomu prenikli do rokovacích sál oboch komôr Kongresu.