Facebook, Instagram a WhatsApp zaznamenali rozsiahly výpadok

Facebook, Instagram a WhatsApp zaznamenali rozsiahly výpadok Reprofoto youtube 60 Minutes

Aplikácia pre zasielanie správ WhatsApp, sociálna sieť pre zdieľanie fotografií Instagram a sociálna sieť Facebook zaznamenali dnes krátko pred 17:00 rozsiahly výpadok. Server DownDetector zmieňuje desiatky tisíc nahlásených prípadov, podľa agentúry Reuters sa však výpadok môže týkať väčšieho počtu užívateľov. Spoločnosť Facebook uviedla, že si je vedomá problému.

Chybové hlásenie na facebookovej webovej stránke podľa Reuters naznačuje, že sa jedná o chybu systému DNS (Domain Name System), ktorý zjednodušene povedané slúži na zobrazenie webových stránok.

Všetky tri menované aplikácie spadajú pod spoločnosť Facebook a ich prevádzka sa opiera o rovnakú infraštruktúru. Fungovať prestali aj ďalšie príbuzné aplikácie, napríklad Facebook Workplace či Facebook Messenger.

Odporúčame aj: Ahojte doslova všetci, teší sa Twitter z rozsiahleho výpadku konkurencie

"Sme si vedomí, že niektorí ľudia majú v súčasnosti problémy s aplikáciou WhatsApp," uviedla oficiálna stránka platformy pre zasielanie správ na twitteri. "Pracujeme na tom, aby sa všetko vrátilo do normálu, a čo najskôr tu budeme o vývoji informovať," stojí ďalej vo vyhlásení.

Používatelia tiež na serveri DownDetector ohlásili výpadky služieb spoločností Amazon, Google, T-Mobile a Twitter.