Vedenie STVR k úniku záberov pádu Huliaka: Tento incident dôsledne prešetríme (VIDEO)

Vedenie STVR k úniku záberov pádu Huliaka: Tento incident dôsledne prešetríme (VIDEO)

Koniec relácie O 5 minút 12 mal pre poslanca Rudolfa Huliaka trpkú príchuť. Pri odchode zo štúdia spadol zo stoličky. Zábery obleteli internety.

Dnes sa k situácii vyjadrilo vedenie STVR. "Vzniknutá situácia nás ľudsky mrzí, s pánom poslancom Rudolfom Huliakom sme komunikovali a veríme, že nešťastný pád v štúdiu mu nespôsobil vážnejšie zdravotné problémy. Zároveň zdôrazňujeme, že bezpečnosť našich hostí a zamestnancov je pre nás prvoradá. Z tohto dôvodu situáciu prešetrujeme a realizujeme kroky, aby sme podobným udalostiam v budúcnosti zamedzili. Aktuálne preverujeme systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna," napísala Andrea Pivarčiová poverená vedením Sekcie marketingu a komunikácie STVR.

Odporúčame aj: Nový moderátor O 5 minút 12 hryzkal slabučko. Huliaka nechal púšťať rasistické poznámky aj nezmysly

To, že záber, ktorý nebol odvysielaný v priamom prenose, unikol na verejnosť, je z podľa nej neprípustné: "Tento incident dôsledne prešetríme. Zároveň v súčasnosti obnovujeme licenciu pre softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť tejto zmluvy vypršala v roku 2023."

Záber sa krátko po odvysielaní relácie objavil na internete.

STVR kritizoval Andrej Danko za technický stav štúdia aj únik nahrávky pádu. Žiada od STVR ospravedlnenie Rudolfovi Huliakovi. Poslanec SNS teraz podľa neho „behá po lekároch“.