Huliak sa oboril na redaktorku, na STV podal trestné oznámenie (VIDEO)

Huliak sa oboril na redaktorku, na STV podal trestné oznámenie (VIDEO) Reprofoto R. Huliak

Poslanec Rudolf Huliak má ťažké srdce na Slovenskú televíziu. Inštitúciu vinní za svoj pád pri odchode zo štúdia a následné zverejnenie videa na sociálnej sieti.

„Ja že sa mi chcete ospravedlniť za ten pád u vás a následné zverejnenie toho videa, ktoré u vás vyšlo, lebo to by som očakával od STV,“ takto reagoval na otázku redaktorky STV na dnešnej tlačovej besede. „Prepáčte, mňa to mrzí. Dúfam, že ste v poriadku. Ja za to zodpovedná nie som,“ reagovala redaktorka. „Aj mňa mrzí, že verejnoprávna televízia dá vonka video, ktoré je po absolútnom skončení. Vaša profesionalita bude predmetom budúcich jednaní a trestného oznámenia, ktoré som podal,“ povedal Huliak.

Odporúčame aj: Nový moderátor O 5 minút 12 hryzkal slabučko. Huliaka nechal púšťať rasistické poznámky aj nezmysly

Včera sa k situácii vyjadrilo vedenie STVR. "Vzniknutá situácia nás ľudsky mrzí, s pánom poslancom Rudolfom Huliakom sme komunikovali a veríme, že nešťastný pád v štúdiu mu nespôsobil vážnejšie zdravotné problémy. Zároveň zdôrazňujeme, že bezpečnosť našich hostí a zamestnancov je pre nás prvoradá. Z tohto dôvodu situáciu prešetrujeme a realizujeme kroky, aby sme podobným udalostiam v budúcnosti zamedzili. Aktuálne preverujeme systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna," napísala Andrea Pivarčiová poverená vedením Sekcie marketingu a komunikácie STVR.

To, že záber, ktorý nebol odvysielaný v priamom prenose, unikol na verejnosť, je z podľa nej neprípustné: "Tento incident dôsledne prešetríme. Zároveň v súčasnosti obnovujeme licenciu pre softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť tejto zmluvy vypršala v roku 2023."

Záber sa krátko po odvysielaní relácie objavil na internete.