Regionálne podstránky sme.sk sa menia na samostatné portály

Regionálne podstránky sme.sk sa menia na samostatné portály Reprofoto: tv.sme

Regióny budú mať vo vydavateľstve Petit Press vlastné weby. Okrem východu Slovenska.

V stredu 13. mája vydavateľstvo Petit Press spustilo regionálny portál www.nasaprievidza.sk. Ten nahrádza v jeho portfóliu doterajšiu regionálnu podstránku http://prievidza.sme.sk. Tento krok budú nasledovať aj ďalšie regionálne portály stredného a západného Slovenska, píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

„Doteraz boli viaceré regióny prítomné na webe ako podstránky sme.sk. Vývoj návštevnosti aj lokálnych tržieb nás však presvedčil, že sa majú posunúť na vyššiu úroveň a z podstránok sa stávajú samostatné portály," vysvetľuje Alexej Fulmek, generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press.

Regionálna stránka má vlastný dizajn a dá sa z nej dostať preklikom na titulku sme.sk. Vydavateľstvo sľubuje, že samostatné portály budú mať viac obsahu.

Po Prievidzi budú s krátkym odstupom nasledovať všetky regióny na strednom a západnom Slovensku. „Vybrali sme Prievidzu ako pilotný región pre jej interakciu s čitateľmi. Tú chceme využiť na doladenie užívateľského pohodlia a obsahu regionálneho portálu. Potom ponúkneme tento základ aj ostatným regiónom," hovorí riaditeľ regionálnej divízie Týždenníky Petit Pressu Dušan Deván.

Pre tieto portály bude Petit Press používať brand spájajúci názov regiónu či mesta spojeného so slovami „náš-naša-naše".

Na východe Slovenska bude Petit Press aj naďalej používať zavedenú značku Korzár.

Vydavateľstvo pridalo rubriky zamerané na tipy na voľný čas KAM VYRAZIŤ a na riešenie občianskych podnetov RIEŠIME ZA VÁS.

V ďalších krokoch sa stránky jednotlivé regiónov budú od seba odlišovať. Každý región si vyberie aký typ obsahu je preň zaujímavý a čomu sa bude venovať, píše vydavateľstvo.