Kiska si pozval blogera, ktorý bojuje proti konšpirátorom a Kotlebovcom

Kiska si pozval blogera, ktorý bojuje proti konšpirátorom a Kotlebovcom Foto: prezident.sk

Prezident Adrej Kiska pozval do prezidentského paláca občianskeho aktivistu a blogera Jána Benčíka.

Na pondelkovom stretnutí diskutovali o probléme nárastu extrémizmu na Slovensku. Prezident vyjadril Jánovi Benčíkovi uznanie za jeho občiansky aktivizmus a odvahu. ktorý roky sledoval výroky našich extrémistov.

Ján Benčík, ktorý je na dôchodku, na svojom blogu sleduje rôznych extrémistov a upozorňuje na ich prejavy ale aj hlúposti, ktoré šíria hlavne na facebooku.
Upozorňuje na to, ako sa hlásia k symbolom Tretej ríše, ako obdivujú Adolfa Hitlera, či ich rasistické odkazy. Najčastejšie ide o členov Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko.
Upozorňuje na rôzne hlúposti a konšpiračné teórie, ktorými extrémisti šíria paniku a strach.

Napríklad v článku Ako je to s údajnou nezávislosťou Tibora Rostása píše aj o tom, ako šéfredaktor Zem a Vek bol pýtať peniaze na Ruskej ambasáde „či by existoval v Rusku záujem podporovať na Slovensku ľudí, alebo aj médium, ktoré by propagovalo väčšiu vzájomnosť... ale aj nejakú politickú silu, ktorá nie je zatiaľ ešte reálne v parlamente."

Najnovšie je to séria blogov o tom, ako sa po voľbách nenápadne prečsťujú profily mnohých Kotlebovcov - Len tak letom, Kotlebovým svetom.