Gašparovič Kiskovi neodpovedá, ani cez médiá

Gašparovič Kiskovi neodpovedá, ani cez médiá

Dosluhujúci prezident Ivan Gašparovič aj viac ako mesiac po voľbách odmieta komunikovať o stretnutí s novozvoleným prezidentom Adrejom Kiskom. Ten čaká.

 


Cez víkend vydal Andrej Kiska všeobecné vyhlásenie o svojich aktivitách, kde okrem iného spomenul zvláštnu komunikáciu s úradujúcim prezidentom Ivanom Gašparovičom. Ako sa píše vo vyhlásení Andrej Kisku, stále nedostal termín na spoločné stretnutie. „Je to trochu neobvyklé, ale beriem to na vedomie, ani to zatiaľ nijako nekomplikuje môj život. Osobné stretnutie by iste niektoré veci zjednodušilo, ale čo chcem stihnúť a na čo sa pripraviť do inaugurácie, u mňa pokračuje v zásade podľa plánu," hovorí Kiska.

 

Stretnutie odchádzajúceho a nastupujúceho prezidenta je nielen formálnou či organizačnou záležitosťou, ale aj prejavom slušnosti. Napriek tomu Gašparovič okolo toho robí tajnosti. Na otázky novinárov ohľadom stretnutia neodpovedá. „Prezident Ivan Gašparovič nebude na vyhlásenia novozvolenej hlavy štátu Andreja Kisku reagovať cez médiá. Ak sa rozhodne odpovedať, najskôr to bude priamo Andrejovi Kiskovi a až potom médiám," povedal agentúre SITA hovorca prezidenta Marek Trubač.

Gašparovič pred voľbami otvorene podporoval premiéra Roberta Fica, protikandidáta Kisku na prezidenta.

Kiska bol zvolený za prezidenta 29. marca, do úradu nastúpi 15. júna 2014.