V Škoda Auto Slovensko sú zmeny vo vedení

V Škoda Auto Slovensko sú zmeny vo vedení Foto: Škoda auto

Spoločnosť Škoda Auto Slovensko má nového konateľa pre oblasť predaja, marketingu a popredajných služieb.


Od 1. mája 2016 nastupuje na vrcholnú manažérsku pozíciu v importérskej spoločnosti značky Škoda na Slovensku Marek Růžička. V pozícii nahradí Karla Sklenářa, ktorý vo vedení spoločnosti pôsobil viac ako tri roky a od 1. mája prevezme vedúcu manažérsku pozíciu v centrále Škoda Auto v Mladej Boleslavi.

Růžička bol doposiaľ regionálny vedúci popredajných a servisných služieb v spoločnosti Škoda Auto v Mladej Boleslavi. Vyštudoval Fakultu ekonomiky a manažmentu na ČVUT v Prahe.

Pracovnú kariéru začal v roku 1996 v Škoda Auto v Mladej Boleslavi, kde pôsobil na rôznych pozíciách v oblasti controllingu. V rokoch 2004 až 2006 zastával pozíciu finančného riaditeľa v Škoda Auto Slovensko. Zo Slovenska v roku 2007 zamieril opäť do centrály Škoda Auto, kde na pozícii vedúceho oddelenia účtovnej závierky a externého reportingu pôsobil do roku 2009. Pôsobil aj v spoločnosti Shanghai Volkswagen v Číne, kde manažoval procesy v oblasti produktového controllingu. Bol zodpovedný za finančné riadenie vývoja automobilov a plnenie strategických finančných cieľov spoločnosti pri nových produktoch.

Na pozícii konateľa Škoda Auto Slovensko pre oblasť financií, personalistiky a IT pôsobí od 1. apríla 2015 Ing. Andrej Šoch.