Peter Sagan sa stal veľvyslancom značky

Peter Sagan sa stal veľvyslancom značky Foto: MZV

Cyklista Peter Sagan prišiel vo štvrtok k ďalšiemu titulu. Tentokrát nešportovému.


Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák mu vo štvrtok udelil čestný titul Veľvyslanec značky Dobrý nápad Slovensko".

„V dnešnom otvorenom a poprepájanom svete, keď Petrove neuveriteľné výkony sledujú naživo milióny ľudí, robí tento mladý muž fantastickú reklamu aj svojej vlasti. Chcem aby Peter vedel, že doma - na Slovensku, to intenzívne vnímame a oceňujeme. Kto iný, ako Peter Sagan by mal byť pri zrode tradície a stať sa historicky prvým nositeľom čestného titulu Veľvyslanec značky Slovensko?" povedal Lajčák v príhovore pred udelením ceny.

Projekt udeľovania čestného titulu Veľvyslanec značky "Dobrý nápad Slovensko" je podľa MZV súčasťou dlhodobého procesu budovania značky krajiny. Jeho cieľom je oceniť výnimočné osobnosti alebo subjekty a využiť ich potenciál pre prezentáciu Slovenska smerom do vnútra krajiny, ako aj spontánne reprezentovať jeho značku v zahraničí. Projekt organizuje komunikačná agentúra Creative Department ako autor novej značky Slovenska.

Foto: MZV

"Peter Sagan je sám o sebe je nesmierne hodnotnou a silnou značkou s obrovskou mediálnou hodnotou, ktorá ďaleko prevyšuje oblasť cyklistiky či športu. Svojou neobyčajnou výkonnosťou, ale aj šarmom, charizmou a skromnosťou robí imidžu Slovenska neoceniteľnú službu," povedala Simona Bubánová, managing director Creative Department.

Symbolickým pečatidlom veľvyslanca značky "Dobrý nápad Slovensko" je sklená 3D plastika dômyselne využívajúca optickú hru vyskladanú z vrstiev písma tvoriaceho značku Good Idea Slovakia. Dielo vzniklo v spolupráci s akademickým sochárom Viktorom Oravcom.