RTVS odvysiela naživo ME v cyklistike s Petrom Saganom

RTVS odvysiela naživo ME v cyklistike s Petrom Saganom Foto: FB Peter Sagan

Po úspechu Petra Sagana na Tour de France sa RTVS rozhodla odvysielať naživo ME v cyklistike zo škótskeho Glasgowa.

 

RTVS odvysiela po prvýkrát tretí európsky šampionát v cestnej cyklistike, ktorého sa zúčastní aktuálny líder svetového rebríčka Peter Sagan. Šesťnásobný držiteľ zeleného dresu sa pokúsi pridať druhý titul európskeho šampióna v pretekoch s hromadným štartom. Víťaznú premiéru na ME zažil pred dvoma rokmi na šampionáte vo francúzskom Plumelecu.
Živý prenos prinesie RTVS 12. augusta na Dvojke od 11:25.

„Diváci RTVS chcú Petra Sagana vidieť na obrazovkách. Jeho rozhodnutie štartovať na európskom šampionáte v priebehu Tour de France bol jasný signálom pre nás, aby sme začali rýchlo konať. Navyše prvotná predstava majiteľa vysielacích práv o cene pre slovenský trh bola približne štvornásobne vyššia ako sme chceli minúť. Dnes hrdo konštatujem, že dohoda je na svete bez zbytočného plytvania,“ povedal šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko. Cenu vysielacích práv nezverejnil.

Atmosféru a dianie v pelotóne bude sledovať vyslaný dvojčlenný štáb RTVS - redaktor Samuel Brečka a kameraman Rastislav Kuchta. V bratislavskom štúdiu bude pripravená moderátorka Oľga Hamadejová a jej hosť zo štúdia Tour de France Peter Velits. Komentátorom živého prenosu zo šampionátu bude Vladimír Genda.