Zem a Vek prišiel v Panta Rhei o lukratívne miesto

Zem a Vek prišiel v Panta Rhei o lukratívne miesto Reprofoto

Konšpiračný časopis Zem a Vek mal donedávna v sieti kníhkupectiev Panta Rhei lukratívne miesto.

 

 

Spoločnosť ho vo svojich pobočkách ponúkala priamo pri pokladni.
Dnes to už tak nie je. Ako nám potvrdili na niekoľkých pobočkách, napríklad v predajni v Avione v Bratislave, časopis už pri pokladni nevystavujú. Upozornila na to Facebookova skupina Prečo ľuďom hrabe?, ktorá kritizuje nezmysly konšpirátorov.

 "Časopis nie je stiahnutý z predaja. Je len preložený medzi ostatné časopisy na štandardné miesto," povedala pre Omédiách.com Zuzana Andreanská z Panta Rhei. Ako ďalej dodala, vydavateľstvu, ktoré vydáva Zem a Vek vypršala bártrová dohoda, na zvýhodnené umiestnanie v pobočkách pri pokladni. Nevylučuje, že sa tam v budúcnosti vráti.

Odporúčame aj: Panta Rhei propaguje Rostasa. Mnohí kníhkupectvo kvôli tomu bojkotujú

Časopis napriek tomu, že nežije z reklamy, nevyzerá lacno. Má viacerých redaktorov, vychádza na drahom papieri. Šéfredaktor Zem a Vek Tibor Rostás mal v kníhkupectve priestor na prednášku.


Rostása kritizujú za antisemitizmus, aj za propagáciu konšpirácií. Portál jetotak.sk napríklad napísal, že Rostás informácie netriedi. "Je jedno, či to robí zámerne, alebo je to reakcia človeka, ktorý vidí prvýkrát v živote výsledky vyhľadávania Google. Svojim poslucháčom, na Facebooku, väčšinou mladíkom v maskáčoch s falošnými menami pripomínajúcimi názvy pív a portrétmi asketického Tisa, vysvetľuje, že to, čo im vraví o boľševickej revolúcii, o očkovaní a svetovom sprisahaní, je jediná pravda. Nikto z nich si nepoloží otázku, ako práve Rostas unikol židovsko-iluminátskemu sprisahaniu a môže vysielať v Rádiu, ktoré patrilo do Poorovej sféry vplyvu."

Pokúšame sa získať stanovisko Panta Rhei.

Čerstvá informácia: Vedenie Panta Rhei prikázalo stiahnuť časopis Zem a vek od pokladní. Informáciu máme z jednej predajne, ale zrejme to bude platiť pre celú sieť.

Posted by Prečo ľuďom hrabe? on 10. apríl 2015