Rádio Expres hľadá Online učiteľa roka (VIDEO)

Rádio Expres hľadá Online učiteľa roka (VIDEO) Foto: Rádio Expres

Improvizované podmienky výučby počas roka pandémie zasiahli státisíce rodín a učiteľov. Na neľahkú situáciu pedagógov sa preto rozhodol upozorniť aj Expres, a to projektom Online učiteľ roka.

Rodičia a žiaci môžu najlepších učiteľov zo základných a stredných škôl prihlásiť prostredníctvom formulára na webe rádia. Víťaza, čiže učiteľa, ktorý sa najlepšie vysporiadal s touto situáciou a svojich žiakov dokázal aj naďalej zaujímavo a efektívne naučiť nové veci, vyberú poslucháči Rádia Expres," píše rádio v tlačovej správe.
     
„Uvedomujeme si význam vzdelávania a ako najpočúvanejšie rádio na Slovensku chceme poukázať na dôležitosť a náročnosť práce pedagógov v čase pandémie. Preto hľadáme učiteľov, ktorí dokážu zmeniť vyučovanie cez internet na nezabudnuteľný zážitok. Víťaza symbolického titulu Online učiteľ roka zverejníme po sviatku učiteľov. Veríme, že žiaci aj učitelia sa už čoskoro budú môcť vrátiť do škôl,“ povedal programový riaditeľ Rasťo Bečaver.
   
Tipy na najlepších online učiteľov môžu poslucháči posielať do 25.3. na stránku rádia a finalistov, za ktorých bude možné hlasovať, zverejní Expres nasledujúci deň - 26.3. Víťazný učiteľ získa okrem titulu Online učiteľ roka aj notebook.