Neseď doma - vyber sa von, na pivo, na Beerbuilding!

Neseď doma - vyber sa von, na pivo, na Beerbuilding!

Slovenské združenie výrobcov piva a sladu, zastrešujúce najväčšie pivovary a sladovne na Slovensku, pokračujú s jarnou kampaňou zameranou na Generáciu Y (21+). Jej cieľom je pozvať mladých dospelých von, aspoň na chvíľu mimo on-line sveta; ukázať im čaro osobných stretnutí s priateľmi a presvedčiť ich, že stretnutia na živo, napríklad aj pri pohári čerstvo načapovaného piva, sú neopakovateľné. Kampaň VYBEER SA VON získala PR ocenenie PROKOP 2017 v kategórií B2C. Kampaň realizuje 1st CLASS AGENCY.

 

I napriek tomu, že Slováci pivo milujú a ročne sa ho tu vypije približne 68 litrov na hlavu, konzumácia piva v gastro sektore klesá. Pivo chce osloviť nových zákazníkov a preto je kampaň VYBEER SA VON zameraná na mladých ľudí. Vyzýva, aby opustili pohodlie domova a on-line prostredie a pozýva ich von do off-line reality, aby si užili si výnimočné chvíle s priateľmi na pive po práci či vo voľnom čase. Súčasťou kampane je nielen motivácia mladých ľudí k aktívnejšiemu tráveniu voľného času, ale aj budovať pozitívne vnímanie piva ako „trendy“ spoločenského nápoja prostredníctvom príjemných zážitkov.

Minuloročný úspešný pilotný projekt kampane bol postavený prioritne na dobrej zábave v pivárňach – vystúpeniach stand-up komikov Vybeerané silné reči a na mieru zostavenú šnúru unplugged koncertov. Tento ročník kampane sa sústreďuje na digitálnu komunikáciu cez influencerov a zábavné aktivity vo vybraných štýlových puboch.

Z ONLINE DO OFFLINE

Generácia Y, či tzv. „millennials“, je nepretržite online. Online svet je pre ňu samozrejmejší na komunikáciu ako aj budovanie vzťahov. Avšak v skutočnom svete ich vzťahy, ako aj komunikácia zoči-voči, pokrivkávajú. Kampaň z tohto dôvodu prebieha paralelne v dvoch svetoch. Online svet je fórum, kde influcenceri a trendsetteri oslovujú mladých ľudí cez sociálne siete a motivujú ich, aby išli von. Online komunikácia je podporená webom kampane vybeersavon.sk, FB stránkou združenia Milujem pivo a FB stránkami zúčastnených pubov. Reálny svet predstavujú štýlové pivárne ako miesto stretnutí a zážitkov.

 

BUZZ CEZ INFLUENCEROV a BEERBUILDING

V prvej fáze kampane vyzývajú spriaznení mini, midi či maxi influenceri, svoj okruh fanúšikov, vybrať sa von a pochopiť čaro výrazu „ísť na pivo“. V druhej fáze kampane influenceri a pivárne pozývajú na tzv. „BEERBUILDNG“, ktorý sa bude konať 16., 17. a 19. apríla vo vybeeraných puboch v Bratislave, Žiline, Nitre a Košiciach. Vo vybeeraných pivárňach čaká zábavný program s pivnými sládkami s možnosťou vyhrať v pivom kvíze zážitkové ceny pre súťažiace partie.

ČO STE (NE)VEDELI O PIVE SO SLÁDKOM

Na pive a o pive s tými najlepšími odborníkmi. Kde inde sa dozvedieť všetko o pive ak nie v dobrom pube na dobrom pive za špeciálnu cenu, a k tomu so sládkami, ktorí už roky varia tie najpredávanejšie pivá na Slovensku.
Sládkovia Karol France a Ján Píry pripravili zábavný pivný kvíz pre milovníkov piva. V rámci troch kôl budú osobne sprevádzať súťažiace tímy milovníkov piva svetom piva a prezradia mnoho zaujímavosti o pive, jeho výrobe, ale aj správnom podávaní piva a jeho konzumácii. Nebudú chýbať ani rôzne mýty a fakty a pikošky o pive.
Víťazné tímy vyhrajú pivné ceny. Ísť s partiou na súkromnú prehliadku pivovaru alebo sa so sládkom naučiť ako správne čapovať pivo a kombinovať ho s jedlom, ponúkajú zážitky, vďaka ktorým spoznajú a vychutnajú pivo ešte lepšie.

POZVÁNKA NA BEERBUILDING – SÚŤAŽNÝ PIVNÝ KVÍZ - ZOZNAM PUBOV :

16. apríl 2018 – 18:00 hod. – Bratislava – Pub U Zeleného Stromu
17. apríl 2018 – 18:00 hod. – Košice – The Face Pub
19. apríl 2018 – 18:00 hod. – Nitra – Music Club
19. apríl 2018 – 18:00 hod. – Žilina – Emócia Design Gallery

VIZITKA KAMPANE:

Názov kampane: VYBEER SA VON 2018
Klient: Slovenské združenie výrobcov piva a sladu
Agentúra: 1stCLASS AGENCY s kreatívnou podporou agentúry PURO CREATIVE
Timing kampane: marec - apríl 2018
PR nástroje: online PR – web a sociálne siete, trendsetters & influencers, POSM a events vo vybeeraných puboch