Britská rozviedka spustila prvú televíznu reklamu, je zameraná na ženy (VIDEO)

Britská rozviedka spustila prvú televíznu reklamu, je zameraná na ženy (VIDEO) Reprofo M16

Britská rozviedka MI6 spustila svoju prvú televíznu reklamu. Zameraná je na ženy a jej cieľom je rozbiť bondovské zaužívané vnímanie tejto tajnej služby, píšu britské médiá.

 

MI6 v reklame naznačuje, že stojí o kandidátky s takzvanými mäkkými zručnosťami, napríklad emočnou inteligenciou a kreativitou.

V reklame, ktorá sa odohráva v morskom svete, vystupuje dieťa a jeho matka. K dieťaťu sa blíži žralok. Dieťa od strachu ustupuje, až kým si v náruči matky s úsmevom uvedomí, že predátor je za sklom. Sprievodný hlas k tomu hovorí, že "nejde o to zachovať si v nádrži so žralokmi chladnú hlavu, ale zachytiť tiché signály, chápať ostatných a pomôcť im vnímať veci inak".

Šéfka oddelenia ľudských zdrojov MI6, ktorá je sama matkou, v britskej tlači povedala, že rozviedka sa v reklame úmyselne snažila dištancovať od svojho "bondovského" image.

MI6, ktorej úlohou je vykonávať zahraničnú špionáž, chce do roku 2021 najať 800 nových zamestnancov. Záujem o prácu pre MI6 podľa britských médií vzrástol po marcovom útoku na bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripala a jeho dcéru. Šéf MI6 Alex Younger uviedol, že má záujem o tých najlepších uchádzačov, vrátane žien a príslušníkov etnických menšín.