Poštová banka vsadila na ešte väčšieho čudáka ako je Fantomas

Poštová banka vsadila na ešte väčšieho čudáka ako je Fantomas Reprofoto youtube PB

Poštová banka prichádza s novou kampaňou na terminovaný vklad. Zloduch v zelenej maske posunul štafetu inému čudákovi. Kampaň zdôrazňuje rôznorodosť ľudí, čudnosť ich správania a zaujímavosť rôznych javov. No, čo je čudnejšie ako to, že svoje peniaze necháme ležať len tak... Kampaň poukazuje na väčšiu toleranciu aj tých najväčších abnormalít, ale aj na to, že byť čudákom v oblasti financií sa skutočne nevypláca.


Hlavnou postavou televíznych spotov k Termínovanému vkladu Poštovej banky je muž bez hlavy. Tú si nosí v ruke na balóniku. „Na prvý pohľad ide oveľmi zvláštneho tvora, ale vo výťahu sa stretáva s ešte väčším čudákom – s človekom v obleku, ktorý svojim výzorom vytvára dojem úspešného a rozumného chlapa, no opak je pravdou. Svoje peniaze má totiž stále uložené na bežnom účte. A nie je nič čudnejšie ako dobrovoľne prichádzať o možnosť zhodnotiť svoje úspory,“ vysvetľuje hlavnú myšlienku kampane head of marketing Poštovej banky Silvia Wenderlová.

Kampaň nadväzuje na mediálnu košatosť Fantomasa. Komunikuje sa rôznorodo vo všetkých madiatypoch. V televíznom spote sa diváci stretnú so spomínanými čudnými postavami, v printe s reálnymi, ale čudnými faktami týkajúcimi sa svadobných zvykov, či pobytu vo vesmíre. V digitále banka siahla po zábavnom prerolle a rozdielnu kreatívu ma aj sponzorsky odkaz v televízii.

Cieľom tejto komunikácie je poukázať na to, že každý z nás sa vyznačuje nejakou ´čudnosťou´, na základe ktorej sa vymyká zo šedého priemeru a všeobecne uznávaných spoločenských noriem. „Sto ľudí, sto chutí, názorov na život, , obliekanie, kombináciu jedál, výchovu detí či spolužitie vo vzťahu. Každý nech holduje tomu, čo ho robí šťastným a v čom sa cíti príjemne. Jedinú ´čudnosť´, ktorú by sme mali prehodnotiť a snažiť sa zmeniť, je čudné hospodárenie s peniazmi. Práve to chceme povedať našou novou kampaňou, čím pokračujeme vo svojom brand purpose – Meníme postoj Slovenska k peniazom,“ dodáva S. Wenderlová.

Kampaň k terminovanému účtu kreatívne a produkčne zastrešila agentúra Wiktor Leo Burnett. Na natáčanie spotu sa použil ateliér, v ktorom sa vyrábal televízny seriál TV JOJ Hotel. 20-členný štáb stihol všetko pripraviť, nainštalovať, natočiť a odpratať za 11 hodín. Dvere výťahu sa otvorili a zatvorili asi 120-krát a aj keď sa v ňom postláčalo pár poschodí, výťah stál celý čas na jednom mieste. „Režisér Tomáš Řehořek si dal záležať na veľmi civilnom herectve. Spot nakrútil na jeden záber a hlavu následne vymenil za balón v postrodukcii“, dopĺňa Martin Keder, kreatívny riaditeľ WLB.

To, že oblak váži viac ako slon, alebo to, že najkratšie manželstvo trvalo len dve sekundy je možno čudné, ale oveľa čudnejšie je držať peniaze na bežnom účte – to je hlavný claim kampane. Rozdiel medzi tým, koľko zarobí bežný účet a koľko termínovaný vklad, je veľký. Ročne ľudia prichádzajú o desiatky eur iba preto, že sa im nechce presunúť peniaze z bežného účtu inam. „Za päť rokov tak banke darujú aj 200 eur, ktoré by mohli zmysluplne využiť,“ upozorňuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Od 1. februára do 31. marca preto banka prichádza s dvojročným termínovaným vkladom, ktorý pri aktívnom využívaní Užitočného účtu klientovi prinesie zhodnotenie úspor vo výške až 2 % p.a.. Vyskúšať ho môžu skutočne všetci, minimálna výška vkladu pre fyzické osoby je 500 eur. Založenie a vedenie vkladu je zadarmo, pričom každý klient získava automaticky garantovaný úrok 1 % p.a. počas celej doby viazanosti a navyše môže získať ďalšie 1 % p.a. ako odmenu za aktívne využívanie Užitočného účtu. Viac informácii na www.postovabanka.sk/terminovanyvklad.

Vizitka kampane:

Klient: Poštová banka
Produkt: Termínovaný vklad
Agentúra: Wiktor Leo Burnett
Kreatívny riaditeľ: Martin Keder
Art Director: Martina Mihálová
Copywriter: Veronika Podmaková, Martin Keder
Account: Juraj Výboch, Simona Bobeková
Produkcia: Petra Géciová, JOJ Production
Réžia: Tomáš Řehořek
Kamera: Juraj Chlpík
Strih: Matej Beneš
Zvuk: Vlado Bajnoci