Kylie Minogue láka vo vtipnom videu Britov do svojej vlasti (VIDEO)

Kylie Minogue láka vo vtipnom videu Britov do svojej vlasti (VIDEO)

Britov unavených brexitom láka v hudobnom klipe k odpočinku do svojej vlasti austrálska speváčka Kylie Minogue.

 

V takmer trojminútovom vtipnom videu natočenom pre agentúru Tourism Australia vystupujú aj ďalšie austrálske hviezdy, napríklad olympijský plavec Ian Thorpe, tenistka Ashleigh Bartyová a komik Adam Hills. Ukazujú Austráliu zaliatu slnkom, jej pláže, víno, gastronómiu, prírodu a šport a Britom odkazujú: okrem toho hovoríme vaším jazykom.

Reklamu podľa denníka The Daily Telegraph odvysielala stanica ITV tesne pred stredajším vianočným prejavom kráľovnej Alžbety II. Minogue v úvode pózuje dôstojne ako panovníčka v jej sídle v Sandringhame na východe Anglicka, než sa zrazu ocitne na rovnomennej austrálskej pláži. V klipe sa vracia aj do svojej role v austrálskom seriáli Neighbours z 80. rokov, ktorý rodáčku z Melbourne preslávil.

Video obsahuje aj jemné narážky na priateľskú rivalitu medzi oboma krajinami, ako "vieme, že si myslíte, že ste niečo viac" alebo "vy len potláčate emócie".

V Británii bola reklama podľa The Daily Telegraph prijatá dobre. Niektorí prispievatelia na sociálnych sieťach ale poukazovali na to, že v Austrálii v týchto dňoch nie je modrá obloha ale skôr dym z lesných požiarov, ktoré krajinu sužujú už niekoľko týždňov.