George Soros odovzdáva kontrolu nad svojím impériom synovi Alexandrovi

George Soros odovzdáva kontrolu nad svojím impériom synovi Alexandrovi Ilustr. foto: OSF

Miliardár a finančník George Soros odovzdáva kontrolu nad svojím obrovským impériom 37-ročnému synovi Alexandrovi. Povedal to v rozhovore, ktorý zverejnil denník The Wall Street Journal (WSJ). Dvadsaťdeväťročný šéf hedžového fondu Quantum Fund, ktorý sa stal filantropom a významným podporovateľom liberálnych cieľov, predtým povedal, že nechcel, aby jedno z jeho piatich detí prevzalo jeho Nadáciu otvorenej spoločnosti (OSF).

"Zaslúžia si to," povedal však, keď komentoval svoje rozhodnutie odovzdať nadáciu a zvyšok svojho impéria v hodnote 25 miliárd dolárov svojmu synovi, ktorý zvyčajne skracuje svoje meno na Alex. Ten v rozhovore pre WSJ uviedol, že sa "viac venuje politike" ako jeho otec. Prostredníctvom rodinných peňazí mieni naďalej podporovať ľavicovo orientovaných amerických politických kandidátov.

"Bol by som rád, keby v politike neboli žiadne peniaze, ale pokiaľ to robí druhá strana, budeme to robiť aj my," povedal Alex Soros.

Správna rada OSF zvolila Sorosa mladšieho za svojho predsedu v decembri. Nadácia ročne smeruje približne 1,5 miliardy dolárov skupinám, ktoré podporujú ciele, ako sú ľudské práva vo svete, a pomáhajú budovať demokraciu, uviedol WSJ.