Kto sú súťažiace v Ruža pre nevestu 2024? A čím sú v reálnom živote (FOTO)

Kto sú súťažiace v Ruža pre nevestu 2024? A čím sú v reálnom živote (FOTO) Foto: Markíza

Kto je kto v súťaži Ruža pre nevestu? Pozrite si, kto je ženích a jeho potenciálne nevesty:

Radko Urbanyak

Foto: Markíza
Atraktívny, cieľavedomý, pracovitý a akčný – taký je 34-ročný Radko, ktorý si bude v druhej sérii šou Ruža pre nevestu hľadať ženu svojich snov. Rodák z Banskej Bystrice žije už 15 rokov v zahraničí, pričom posledných 10 rokov pôsobí v nórskom Osle. Začínal ako barman, v súčasnosti je spolumajiteľom štyroch luxusných podnikov. Vo voľných chvíľach sa najradšej venuje športu.

Radko väčšinu času venoval práci, kam sústredil celú svoju pozornosť. Teraz však cíti, že už prišiel ten pravý čas na lásku, a preto prijal ponuku do druhej série šou Ruža pre nevesta. Jeho budúca životná partnerka by mala byť cieľavedomá, inteligentná a ovládať angličtinu. Hoci nemá vyslovené požiadavky na výzor, určite by mala medzi nimi preskočiť povestná iskra.

Odporúčame aj: Pozrite sa, kto je v súkromí moderátor Ruže pre nevestu (FOTO)

Pocahontas
Foto: Markíza

Vek: 30
Bydlisko: Bratislava
Povolanie: asistentka

Nikola alias Pocahontas je silná osobnosť, ktorá srší energiou. Je hrdá na svoj rómsky pôvod a možno práve ten jej dal do vienka temperament, lásku k tancu, ale aj vysokú mieru empatie.

V minulosti sa venovala opatrovaniu detí, v súčasnosti pôsobí ako asistentka. Hoci ju práca baví, je presvedčená, že je to dočasné povolanie a jej budúcnosť sa bude uberať umeleckým smerom. Veľa času trávi v ateliéri, kde maľuje obrazy, modeluje a tvorí busty. Len nedávno sa pustila do písania knihy. Jedným z jej snov je tiež zahrať si vo filme a účinkovať v tanečnej šou.

Pocahontas je dlhší čas bez partnera. Od šou Ruža pre nevestu očakáva, že tu spozná muža, o ktorého bude bojovať. Vzhľad pre ňu nie je to najdôležitejšie, imponuje jej skôr charizma, vyžarovanie pozitívnej energie, úprimnosť a to, keď ju vie muž rozosmiať.

Odporúčame aj: Pozrite si zákulisie vily na Srí Lanke, kde sa natáča Ruža pre nevestu (FOTO, VIDEO)

Sára

Foto: Markíza

Vek: 24
Bydlisko: Prešov
Povolanie: študentka

Atraktívna, vzdelaná, scestovaná a veľmi ambiciózna – taká je Sára Gregorová, ktorá sa narodila v Prešove. Má 24 rokov a väčšinu času žije v zahraničí. Zdržiava sa najmä v Česku, kde študuje.

Príťažlivá Sára chce „bachelora“ zaujať najmä svojou cieľavedomosťou a inteligenciou. Všetok svoj čas venuje najmä štúdiu a zahraničným stážam v oblasti politiky a medzinárodných vzťahov. Rada cestuje a jej obľúbenou destináciou je Španielsko, kde pracovne trávi každé leto. Miluje zvieratká, o čom svedčí aj fakt, že má vytetované mená svojich štvornohých miláčikov. Rada trávi čas aj pomáhaním v útulku. Rozpráva plynule anglicky, francúzsky a španielsky.

Stanka
Foto: Markíza

Vek: 31
Bydlisko: Košice 
Povolanie: asistentka predaja

Krásna hnedovláska Stanka pochádza z malej dedinky Zboj, momentálne žije v Košiciach. Pred niekoľkými rokmi sa zúčastnila súťaže krásy, kde skončila na druhom mieste a získala titul Miss Earth. Stankiným posledným zamestnaním je asistentka predaja luxusných automobilov, okrem toho sa venuje aj vizáži a vlasovému stylingu.

Jej najväčším koníčkom je robiť ženy krajšie a šťastnejšie a rada by si raz splnila sen mať salón krásy. Miluje svojho psíka Timmyho, a keď má  chvíľu čas, zájde si aj do posilňovne.  

Stanka mala v minulosti tri vážne vzťahy. Ideálny chlap by mal podľa nej mať charizmu ako aj zdravé sebavedomie, byť inteligentný, vtipný, úprimný a starostlivý.

Frederika
Foto: Markíza

Vek: 23
Bydlisko: Zvolen
Povolanie: manažérka sociálnych sietí

Frederika pochádza zo Zvolena, no aktuálne má pôsobisko v Bratislave. Od útleho veku sa venovala súťažne plávaniu a aquatlonu. Talent má aj na tanec a basketball, ktorý si chodí vo voľnom čase zahrať s kamarátmi. Frederika je všestranný typ človeka a svoj kalendár vidí najradšej zaplnený na celý mesiac. Popri externom štúdiu na vysokej škole pracuje ako manažérka sociálnych sietí  a taktiež sa venuje modelingu. Vo voľnom čase rada číta knihy, medituje, venuje sa rodine a priateľom.

Frederika berie čistú, úprimnú lásku medzi mužom a ženou v dnešnej dobe ako ojedinelý jav. Zároveň však verí, že na každého tam niekde vonku čaká jeho polovička, len musí prísť ten správny čas. Chlap musí podľa nej spĺňať  tri kritéria – musí byť verný, úprimný a mať rovnaký zmysel pre humor ako ona, pretože humor je korením života.

Ivana
Foto: Markíza

Vek: 22
Bydlisko: Topoľčany
Zamestnanie: influencerka

Sympatická a usmiata Ivana tvrdí, že v živote môžeme ľutovať iba to, čo nevyskúšame. Aj preto sa rozhodla vyjsť zo svojej komfortnej zóny a prihlásila sa do šou Ruža pre nevestu. Hľadať lásku týmto spôsobom je odvážne, ale Ivana zastáva názor, že láska je kdekoľvek a niekedy príde úplne nečakane.

Ivana je študentka a zároveň pôsobí v oblasti digitálneho marketingu. Často ju nájdete aj v posilňovni, cvičeniu sa venuje viac ako dva roky. O športe či svojom životnom štýle nakrúca aj krátke motivačné videá na sociálne siete, kde pôsobí pod pseudonymom @ivanaunlimited. Vo voľnom čase rada vypne, užíva si čas v prírode so svojím vysnívaným psíkom, chrtom Enzom, alebo so svojou rodinou.

Lucy

Foto: Markíza
Vek: 24
Bydlisko: Žilina
Povolanie: študentka

Lucy je prirodzená, sebavedomá blondínka, ktorá svojím vzhľadom pripomína skôr krásku zo Škandinávie. Nie je to náhoda. Hoci sa narodila na Slovensku, blízku rodinu má aj na severe Švédska. Plynule hovorí tromi jazykmi.

Je pripravená o lásku zabojovať, keďže od malička sa venovala rôznym športom ako napríklad cyklistika, bežecké lyžovanie, plávanie. Napokon ostala pri biatlone, kde reprezentovala aj Slovensko. Práve pomocou športu sa naučila nevzdávať sa a bojovať až do záverečného konca. Priznala sa, že lásku vníma ako hru, kde vyhrávajú najodvážnejší. V reálnom živote sa považuje za maximalistku, ktorá všetko robí na 100% a viac.

Lucy nemá problém začať konverzáciu s chlapcom voči ktorému cíti sympatie, ale väčšinou to skonči kamarátstvom. Nemá vysnívaný výzor muža, skôr si zakladá na charaktere a vyžarovaní. Veľmi dôležité pre ňu je, aby mal jej partner zmysel pre humor. 

Julie
Foto: Markíza
Vek: 24
Bydlisko: Praha a Frýdek-Místek
Povolanie: modelka

Modeling, ale aj štúdium, fotenie, natáčanie reklám či práca na sociálnych sieťach – k tomu všetkému má blízko 24-ročná akčná Julie. Zaujímavosťou je, že v detstve sa venovala aj mágii a bola najmladšou členkou Únie moravských kúzelníkov. Umenie očarovať využila aj na súťažiach krásy, z ktorých má peknú zbierku koruniek. V Miss Českej republiky 2022 sa ale titulu I. vicemiss v priamom prenose vzdala, pretože ako tvrdí, chcela byť verná svojim životným hodnotám a všetkému, v čo verí. Julie je skrátka rebel, ktorý si bez ohľadu na názory okolia stojí za každým svojím rozhodnutím. 

Julie potrebuje vo svojom uponáhľanom živote balans a tak sa z ruchu veľkomesta rada vracia do rodných Beskýd. Má rada turistiku, lyžovanie a relax vo wellness centre, miluje čas strávený so svojou rodinou. Od svojho partnera očakáva zmysel pre humor, túžbu cestovať, ale hlavne úprimnosť a vernosť.

Alžbeta
Foto: Markíza

Vek: 25
Bydlisko: Rajec (momentálne Praha)
Povolanie: asistentka

Alžbeta vyštudovala hotelovú akadémiu, ktorá ju bavila a počas zahraničných praxí navštívila napríklad Cyprus či Guadeloupe. V súčasnosti pôsobí v advokátskej kancelárii. Neprehliadnuteľná blondínka miluje tanec, ktorému sa venovala viac ako desať rokov. Okrem tanca má veľmi rada hudbu, módu a zvieratá, jej miláčikom je 16-ročný psík Bruno.

Je spoločenská a priateľská, preto má mierne obavy z intríg, ktoré môžu v šou nastať. Jej silnou stránkou je úprimnosť, klamstvo je jej cudzie. Od potenciálneho ženícha v šou očakáva to isté – aby vedel veci priamo pomenovať a nezavádzal ju ani divákov. V živote má rada rovnováhu medzi mužom a ženou, takže ak by sa s partnerom vo všetkom podporovali a dopĺňali, bolo by to pre ňu ideálne. Na výzore si moc nezakladá, avšak musí medzi nimi prebehnúť iskra. Jej vysnívaný muž by mal byť charizmatický a priateľský.

Dominika
Foto: Markíza
Vek: 21
Bydlisko: Košice
Povolanie: manažérka

Dominika je energické a usmievavé mladé dievča s vášňou pre šport. Už na prvý pohľad zaujme nielen svojím temperamentom, ale aj výraznými farebnými tetovaniami. Vyštudovala strednú filmovú školu, momentálne pôsobí ako manažérka baru a kaviarne. Okrem práce, ktorá jej z dňa zaberá väčšinu času, miluje šport, posledné obdobie sa venuje bikini fitness. Jej cieľom je nominovať sa na majstrovstvá Európy alebo sveta, pretože sa chce stále posúvať vpred.

Dominika rada nadväzuje vztahy s ľudmi, no v partnerskom živote jej to zatiaľ nevyšlo. Aj preto to chce skúsiť v Ruži pre nevestu, ktorú vníma ako veľkú výzvu. Láska je pre ňu najvzácnejšia hodnota, miluje svoju rodinu a najväčší vzor má doma. Ak sa Dominika v šou niečoho obáva, intrigy a hádky to nie sú, pretože jej prirodzený temperament jej to nedovolí. Ako hovorí, hádky síce nevyhľadáva, ale ak má niekto potrebu urážať ju, vybuchne.

Jennifer
Foto: Markíza
Vek: 28
Bydlisko: Tisovec (žije vo Švajčiarsku)
Povolanie: manažérka predajne

Dlhovlasá Jennifer už odmalička veľmi rada spievala a rozprávala, aj preto vyštudovala hudobno-dramatický odbor na konzervatóriu. Neskôr jej kroky viedli na Vysokú školu múzických umení, ktorú však nedokončila. Posledných šesť rokov žije vo Švajčiarsku, kam odišla za svojím otcom a pracuje tu ako manažérka predajne. Osud sa s ňou v zahraničí nemaznal a prežila si aj ťažké chvíle a veľa pádov.

Usmievavá kráska je však veľká bojovníčka a nikdy sa nevzdáva. Snaží sa vždy pozitívne myslieť. Často ju ľudia označujú za tichú a hanblivú, ale opak je pravdou. Okrem umenia má veľmi rada šport, najmä beh so psíkom Ronym, počas ktorého úplne vypne hlavu. Predchádzajúce vzťahy bohužiaľ neskončili podľa jej predstáv a preto dúfa, že svoju životnú lásku nájde na Srí Lanke.  Nemá rada klamstvá a je radšej, keď jej niekto povie krutú pravdu ako lož. Jej vysnívaný by mal mať dobré srdce, charakter, charizmu a zmysel pre humor.

Nikoleta
Foto: Markíza
Vek: 27
Bydlisko: Trnava
Povolanie: podnikateľka

Očarujúca tmavovláska Nikoleta pochádza z Trnavy, no svojím vzhľadom a čokoládovou pokožkou pripomína skôr exotickú krásku. Je majiteľkou beauty salónu a finančnou riaditeľkou. Považuje sa za workoholičku, ktorá miluje svoju prácu a je neustále v pohybe. V budúcnosti by chcela svoje podnikanie naďalej rozvíjať, usadiť sa a založiť si rodinu. Baví ju najmä cestovanie, turistika a vo voľnom čase si rada zacvičí. Taktiež má veľmi rada dlhé prechádzky so svojou milovanou mini yorkshirkou Daisy.

Po skončení dlhoročného vzťahu je opäť pripravená na lásku a otvorená novým možnostiam – aj preto sa prihlásila do druhej série Ruža pre nevestu. Vysnívaný výzor chlapa nemá, ale má slabosť na svetlé oči a krásny úsmev. Najviac ju vie očariť inteligentný muž so zmyslom pre humor, ktorého vôňu si zapamätá už po prvom stretnutí. Ako hovorí – na to, aby vzťah fungoval, sú potrební dvaja a vo vzťahu je veľmi dôležitá komunikácia. Je veľmi rodinne založená a rodina je u nej vždy na prvom mieste.

Dolli
Foto: Markíza
Vek: 28
Bydlisko: Považská Bystrica
Povolanie: nezamestnaná

Dolli sa narodila v Žiline, býva v Považskej Bystrici. Pracovala ako kaderníčka, keďže ju už od malička bavila úprava vlasov, momentálne je však nezamestnaná. Jej koníčkom je cestovanie, veľa času trávi v Dubaji a jej najväčším snom je otvoriť si tam salón. Jej motto znie: „Nesúď knihu podľa obalu". Veľmi rada varí a najobľúbenejšími pochúťkami sú segedínsky guláš, klobásky a rezne.

Silnou stránkou Dolli je úprimnosť. To, čo má na srdci, má aj na jazyku – ale v súkromnom živote sa jej to nie vždy vypláca. Má rada humor a zábavu, vie si urobiť srandu ako z iných ľudí, tak aj zo seba. Dolli od šou Ruža pre nevestu očakáva, že si tu nájde svoju životnú lásku. Hoci nemá presný typ, ako by mal jej vysnívaný partner vyzerať, určite musí medzi nimi preskočiť iskra. Extravagantná blondínka chce mať po svojom boku pekného, príťažlivého chlapa, ktorý ju podrží v každej situácii, skrátka: „V dobrom aj v zlom.“

Anet
Foto: Markíza
Vek: 25
Bydlisko: Bratislava
Povolanie: vizážistka

Šarmantná Anet sa narodila v Bratislave, aktuálne už niekoľko rokov pôsobí ako vizážistka na voľnej nohe. Preferuje zdravý životný štýl, ktorého sa drží už roky. Potrpí si na zdravú stravu, avšak jej slabosťou sú chipsy. Medzi jej hobby patrí napríklad cvičenie, jóga, tanec a akýkoľvek pohyb. Miluje astrológiu a rada ju študuje. Každý chlap, s ktorým sa dostane na rande, dostane svoj rozbor osobnosti.

V láske a v šou Ruža pre nevestu hľadá Anet spriaznenú dušu, preferuje dlhodobé vzťahy. Jej partner musí byť aj jej najlepší priateľ. Vo vzťahoch je otvorená, úprimná a zvláda perfektne komunikáciu aj hádky. Miluje sa smiať a zmysel pre humor u jej muža nemôže chýbať. Inteligencia je pre ňu najviac sexy. Jej najväčším snom je mať s jej vyvoleným spokojnú a šťastnú rodinu.

Veronika
Foto: Markíza
Vek: 30
Bydlisko: Plavecký Mikuláš
Povolanie: Kontrolórka kvality

Veronika je silná a láskavá mama s obrovským srdcom, ktorá nadovšetko miluje svoju 6-ročnú dcérku Chiarku. Aj vďaka životným skúsenostiam sa z nej stala cieľavedomá žena, ktorá je však opatrná v každom rozhodovaní. Nemá problém postarať sa o domácnosť a zvieratá, ktoré chová spolu s rodinou.

Pracuje v automobilovom priemysle a aj napriek tomu, že má rada svoju prácu, by si raz chcela splniť svoj sen mať vlastný salón ako make-up artistka. Rada spieva a miluje hudbu, medzi jej záľuby patrí snowboarding, korčuľovanie, bicykel, fitnes a tiež prechádzky v prírode. V Ruži pre nevestu by chcela nájsť svoju novú lásku a taktiež zažiť niečo iné a nepoznané.

Nicole
Foto: Markíza
Vek: 28
Bydlisko: Bratislava
Povolanie: pracovníčka zákazníckej podpory

Šarmantná Nicole s prenikavým pohľadom a havraními vlasmi má slovensko-bulharské korene, čomu zodpovedá aj jej charakter. Je rázna a silná, no zároveň má v sebe aj veľmi jemnú ženu, ktorá túži po láske, nehe, ale aj zábave. Po hlave si skákať rozhodne nenechá a čo chce, vždy aj dosiahne. Cieľavedomosť je jej silná charakterová črta.

V súčasnosti pôsobí ako pracovníčka zákazníckej podpory, ale jej snom je venovať sa herectvu a mať vlastnú značku oblečenia, na ktorej aj momentálne pracuje. Nicole nadovšetko na svete miluje zvieratá, doma má päť mačiek. Vo vzťahu je pre ňu najdôležitejšia komunikácia a úprimnosť. Do Ruže pre nevestu sa prihlásila pre to, aby spoznala skutočnú lásku, pretože ju vo svete zatiaľ ešte nenašla. Na šou sa veľmi teší a čaká od nej zázraky a prekvapenia. 

Verona
Foto: Markíza
Vek: 26
Bydlisko: Trebišov
Povolanie: someliérka

Charizmatická a sebavedomá Verona pochádza z Trebišova. Keďže sa venuje modelingu, veľa času trávi na fotení v zahraničí. Ak zavíta domov, tak jej milovaná lokalita je vinohradnícka oblasť Tokaj, kde robí degustácie v luxusnom vinárstve. Sprevádza ju neuveriteľná energia, humor a jej špecifický nákazlivý smiech.   

Verona vie, čo je dobré a samu seba považuje za veľkú gurmánku. Rada si vychutná skvelé jedlo, víno aj prítomný okamih. Miluje mačky, módu a svoju hlavu najlepšie vypne v posilňovni. Verona je veľmi silná osobnosť, ale má aj romantickú a citlivú stránku, ktorú však ukáže len tomu pravému.

Timea
Foto: Markíza
Vek: 29
Bydlisko: Rimavská Sobota
Povolanie: Psychologička

Krásna psychologička vstupuje do druhej série šou Ruža pre nevestu ako tajná agentka. Jej úlohou nie je bojovať o srdce atraktívneho 34-ročného podnikateľa Radka, ale pomôcť mu lepšie spoznať dievčatá, ich motiváciu prihlásiť sa do šou aj to, aké sú mimo kamier a jeho prítomnosti. Timea sa bude zaujímať o ostatnú účinkujúce, o ich emócie, náladu, trápenie, bude láskavá a reflektujúca. Ostatné dievčatá o jej misii absolútne nič netušia, myslia si, že je jedna z nich.

Timea vyštudovala psychológiu, aktuálne pracuje v súkromnej ambulancii klinickej a dopravnej psychológie a venuje sa aj online poradenstvu a terapeutickým sedeniam.

Lara
Foto: Markíza

Vek: 20
Bydlisko: Dolný Kubín
Povolanie: študentka

Rozžiari každú miestnosť, do ktorej vkročí – taká je vždy usmiata Lara, ktorá je najmladšou účastníčkou šou. 20-ročná študentka má slovensko-chorvátsky pôvod a vďaka svojmu temperamentu je priam nezastaviteľná. V každom človeku sa snaží nájsť to dobré, je empatická a láskavá a jej silnou stránkou je zmysel pre humor.

Lara momentálne študuje na vysokej škole architektúru, jej snom je však štúdium medicíny. Popri škole ešte stíha brigádovať v bare. Už od malička mala veľmi veľa záľub, venovala sa maľovaniu na plátno, tancu, boxu ale aj hre na klavír. Má rada adrenalín a miluje nočné šoférovanie. Zatiaľ mala dva vážnejšie vzťahy, ktoré ju veľa naučili. Typ svojho vysnívaného muža nemá. Ale vie, že chce niekomu dať nekonečnú lásku a verí, že jej bude opätovaná.