Gérard Depardieu bude hrať v novom filme Stalina

Francúzsky herec a ruský občas Gérard Depardieu stvárni rolu sovietskeho diktátora Josifa Vissarionoviča Stalina v novom filme, ktorý bude režírovať francúzska herečka a režisérka Fanny Ardantova. Informoval o tom spravodajský server Hollywood Reporter.

Podľa informácií serveru pôjde o adaptáciu románu Le Divan de Stalina (Stalinov diván) Jeana-Daniela Baltassata z roku 2013. Je zasadený do 50. rokov a sústredí sa na umelca, ktorý bol najatý, aby vytvoril Stalinov pamätník.

Producentom filmu bude francúzsko-portugalská spoločnosť Leopard Filmes, moskovské štúdio Mosfilm poskytne kostýmy a rekvizity.

Depardieu sa stal ruským občanom v roku 2013, aby sa vyhol plateniu daní uvalených na bohatých obyvateľov Francúzska. Od tej doby oznámil aj ďalšie projekty spojené s bývalým Sovietskym zväzom.

Na tlačovej konferencii v októbri tohto roku Depardieu vyjadril lásku k Rusku a zároveň kritizoval Spojené štáty. "Bojovali proti sebe navzájom, zničili indiánov, páchali otroctvo, potom tam bola občianska vojna. Potom boli prví, kto použil jadrovú bombu ... radšej som Rusom," vyhlásil.