Ministri a ich hovorcovia ohlásili, že nekomunikujú s Denníkom N

Ministri a ich hovorcovia ohlásili, že nekomunikujú s Denníkom N Foto: Úrad vlády

Vláda SR sa rozhodla prerušiť komunikáciu s Denníkom N.

 

 

"Dohodli sa na tom členovia vlády po skončení jej zasadnutia v stredu minulý týždeň. Dôvodom je dlhodobé tendenčné informovanie o práci kabinetu zo strany denníka, ktoré vyvrcholilo odštartovaním samolepkovej politickej antikampane pod názvom "Poburuje vás tento typ vládnutia? Dajte to najavo. Nalepte si Shootyho."," píše v stanovisku tlačové oddelenie Úradu vlády.

Začiatkom mája mal Denník N marketingovú akciu, kde k predplatnému a do tlačeného vydania Denníka N prikladal nálepky s karikatúrami Shootyho. Kvôli nálepkám tlačový odbor zrušil cestu dvom redaktorom Denníka N do Moskvy.

Odporúčame aj: Fico to prehnal a armáda hovorcov tiež

"Touto aktivitou sa Denník N bezprecedentne pridal k opozičným politickým subjektom, a preto vláda SR nevidí zmysel v ďalšej komunikácii s ním," píše sa v stanovisku.

Odporúčame aj: Erik Tomáš: Nastavili sme s médiami pravidlá zákulisnej komunikácie

Vzhľadom na prijaté rozhodnutie zástupcovia komunikačných odborov vládnych inštitúcií vzájomne konzultovali ďalší postup po technickej a právnej stránke. Úrad vlády SR, ako aj jednotlivé ministerstvá budú pri informovaní postupovať podľa platnej legislatívy, píše sa v stanovisku tlačového oddelenia Úradu vlády.

Aktualizácia o stanovisko šéfredaktora Denníka N Matúša Kostolného (14:25):

"Rozhodnutie vlády neodpovedať na otázky Denníka N považujem za tragické. Doteraz to mohlo byť iba osobné zlyhanie premiéra Roberta Fica, ktorý sa otázok našich reportérov bál už niekoľko mesiacov. Za choré považujem už to, že sa samolepkami zaoberá vláda. To, že ich privedú k myšlienke nekomunikovať, je už iba prejavom paniky, v ktorej asi sú. Minimálne aj preto, že tým porušujú tlačový zákon. Toto opatrenie nás neodradí a naďalej budeme poctivo kontrolovať činnosť ministerstiev aj vlády."