Nový Čas citoval Jana Železného. Redaktorka sa pritom so športovcom nerozprávala

Nový Čas citoval Jana Železného. Redaktorka sa pritom so športovcom nerozprávala Foto: olympic.cz

"Olympijský víťaz Jan Železný sa v súvislosti s výstavou heliportu pri Liptovskom Mikuláši pre Nový Čas nevyjadroval, napriek tomu ho denník citoval. Rovnako nespolupracuje na podaní podnetu na prokuratúru proti primátorovi Liptovského Mikuláša Jánovi Blcháčovi, na Slovensku už niekoľko mesiacov nebol."


Takúto reakciu zverejnil minulý týždeň Mestský úrad Liptovský Mikuláš.

 

„Žiadny novinár ho v tejto súvislosti nekontaktoval. Redaktorka hovorila iba so mnou, no nič v súvislosti s primátorom som určite nespomínal," cituje mesto spoločníka Železného Františka Zmoraya, s ktorým Železný investoval do výstavby rybárskej osady pri Liptovskej Mare. Podľa neho Železný na Liptove tento rok ešte nebol a teda nemohol sa stretnúť s nikým ohľadne podania na prokuratúru. „Nemá to ani v pláne," píše sa v tlačovej správe mesta.

V denníku Nový Čas a na webe cas.sk vyšiel minulý týždeň článok s názvom Olympijský víťaz Železný si chráni biznis na Liptove: Megahviezda sa obula do Ficovho primátora! Článok je o tom, že proti heliportu, ktorý chce v Liptove postaviť známy podnikateľ Cyril Fogaš, bojujú ľudia už päť rokov. „Tentoraz došla trpezlivosť aj trojnásobnému olympijskému víťazovi Janovi Železnému, ktorý so spoločníkom investoval do Rybárskej osady milión eur. Železný spolu s ďalšími podávajú podnet na prokuratúru na primátora Liptovského Mikuláša Jána Blcháča (Smer-SD), ktorý kontroverzný heliport schválil," napísal Nový Čas a citoval pritom samotného Železného: „To je neuveriteľné! Chodím po svete, ale toto som ešte nevidel!" krúti hlavou športová megahviezda. „Keby som to tušil, nikdy by som do takejto stratovej investície nešiel. Ako to vôbec môže dovoliť samospráva a štát? Postaví sa za dvoch ľudí proti desaťtisícom nespokojných občanov?" čuduje sa trojnásobný olympijský víťaz, ktorý sa pridáva k petičnému výboru Liptovská Ondrášová - Stop heliportu.

Podľa tlačového vyhlásenia mesta, v článku je viacero ďalších nepravdivých informácií.

Nový Čas citoval Železného,tak, že vyjadrenie mal od jeho spoločníka

Vydavateľstvo v reakcii na článok potvrdilo, že redaktorka sa so Železným nerozprávala. V článku však nielen priamo Železného citovali, ale aj napísali, že športová megahviezda krútila hlavou.

„Železný poskytol denníku Nový Čas vyjadrenia ku kauze heliportu pri Liptovskom Mikuláši prostredníctvom svojho spoločníka Františka Zmoraya. Zmoray sprostredkoval redaktorke denníka Nový Čas zásadné nesúhlasné stanovisko Železného s heliportom a jeho podporu iniciatívy bojujúcej proti tomuto projektu rušiacemu pokojné prostredie, okrem iného aj v rybárskej osade, kde Železný investoval. Preto sa denník Nový Čas ohradzuje proti neprimeranej reakcii mesta Liptovský Mikuláš, podľa ktorej mal denník Nový Čas Železného zneužiť," píše v stanovisku vydavateľstvo. Aj ďalšie vyjadrenia mesta označilo vydavateľstvo za manipulatívne.