Petit Press bude mať nový mesačník

Ilustr.foto: Petit Press Ilustr.foto: Petit Press

Magazín o knihách je názov nového časopisu, ktorý si registruje vydavateľstvo denníka SME – spoločnosť Petit Press.

 


Mesačník bude zameraný na dianie v oblasti kníh, literatúry. Prinesie zaujímavosti, rozhovory, tipy na čítanie, na knihu mesiaca ale aj ďalšie témy z oblasti umenia.

Redakciu tvoria vedúci redaktor Martin Kasarda a zástupca Robert Kotian. Prispievať budú napríklad Katarína Holetzová, Róbert Dyda, Juraj Malíček, Peter Macszovszky a ďalší.

Prvé samostatné číslo Magazínu o knihách bude na stánkoch od 9. septembra 2016 v troch podobách - ako príloha piatkového denníka SME, ako samostatný mesačník vo vybraných stánkoch PNS a v knižných sieťach Martinus a Panta Rhei. Cena samostatného vydania bude 30 centov.

"Po roku fungovania prílohy O knihách v denníku SME, záujme čitateľov i vydavateľov kníh o takýto prehľadový titul sa redakcia a vydavateľ rozhodli naplniť túto potrebu v podobe mesačníka. Na vyspelých kultúrnych trhoch (napr. Nemecko, Veľká Británia, Francúzsko) vychádzajú sprievodcovia knižným svetom ako bežná súčasť intelektuálne bohatého sveta. Očakávania sú také, že sa Magazín o knihách etabluje ako kvalitný sprievodca knihami a literatúrou a bude spoločníkom pre všetkých, ktorí radi čítajú. A je ich na Slovensku dosť," napísal pre Omédiách.com Martin Kasarda z Petit Pressu.

Do portfólia vydavateľstva z oblasti tlačených médií okrem denníka SME patria: Magazín Sme Ženy, TV OKO, TV Sme, denník Korzár, Új Szó, Regionálne týždenníky My, týždenník Vasárnap, bezplatné noviny Echo, dvojtýždenník The Slovak Spectator, nedávno pribudol dvojtýždenník Profit, mesačníky Lišiak, Magazín zdravia a Doma v záhrade.

Väčšinový podiel v Petit Presse vlastní Prvá slovenská investičná skupina, 45 podiel získala vo vydavateľstve v roku 2014 finančná skupina Penta prostredníctvom spoločnosti Namav.

(Autorka článku v minulosti pracovala vo vydavateľstve Petit Press.)