Vladimíra Marcinková je jednou zo 40 osobností Európy (FOTO)

Vladimíra Marcinková je jednou zo 40 osobností Európy (FOTO) Foto: Facebook V. Marcinková

Pred malou chvíľou bol zverejnený prestížny rebríček “40 European Young Leaders” pre rok 2024, ktorý každoročne zostavuje európsky think-tank Friends of Europe.

Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS) sú hrdí, že jednou zo 40 ocenených osobností Európy je aj poslankyňa z klubu SaS a podpredsedníčka európskeho výboru NRSR, Vladimíra Marcinková.

Ocenenie získala okrem iného za to, že po vypuknutí vojny na Ukrajine ako prvá spomedzi politikov EÚ iniciovala výzvu na odsúdenie ruskej agresie a na solidaritu s Ukrajinou. Zároveň organizácia oceňuje jej neúnavný boj za práva detí, žien a menšín.

„Veľmi si ocenenie European Young Leader vážim a vnímam ho ako povzbudenie do ďalšej práce v domácej aj európskej politike. Je mi cťou byť vo vzácnej spoločnosti inšpiratívnych osobností, ktorí toto ocenenie získali za uplynulé roky, aj dnes,“ uviedla Vladimíra Marcinková.

Rebríček 40 European Young Leaders zostavuje európsky think-tank Friends of Europe. Z každej krajiny vyberajú osobnosť vo veku 30-40 rokov, ktorá môže byť z biznisu, médií, vedy, športu alebo politiky, najdôležitejším kritériom je okrem kariérnych miľníkov, že svojimi úspechmi preukazuje odhodlanie slúžiť spoločnosti.

V minulosti získali toto ocenenie napríklad olympionička Danka Barteková, inovátorka Mária Virčíková či česká investigatívna novinárka Pavla Holcová.