Poznáme celý tím nových Reportérov, do RTVS mieri aj bývalý redaktor JOJ či Hospodárskych novín

Poznáme celý tím nových Reportérov, do RTVS mieri aj bývalý redaktor JOJ či Hospodárskych novín Foto: FB L. Ďurkovič

Po niekoľkomesačnej pauze sa na obrazovku RTVS vracia investigatívna relácia Reportéri.


Podľa informácií Omédiách.com bude mať novú grafiku, logo, štúdio, znelku a aj časť tímu.

Novému tímu šéfuje Vincent Štofaník.

Prvý diel RTVS odvysiela na Jednotke 10. septembra o 22 hodine. Relácia sa bude vysielať v pravidelne v pondelok večer.

Z predchádzajúceho tímu redaktorov v nových Reportéroch budú podľa informácií Omédiách.com pokračovať Lýdia Kokavcová, Katarína Začková, Juraj Mravec, Ivan Brada a pravdepodobne aj Soňa Gyarfášová, ktorá ostane zároveň redaktorkou Slovenského rozhlasu.

Odporúčame aj: Rezník k novým Reportérom: Investigatívu prinesieme v dravšej podobe

Do tímu reportérov pribudol Ladislav Ďurkovič, dlhoročný redaktor JOJ a predtým aj známy aktivista, a bývalý bloger konzervatívneho webu postoj.sk Matej Gašparovič, ktorý bol v minulosti redaktorom týždenníka .týždeň, magazínu Profit a Hospodárskych novín.

Do tímu Reportérov má nastúpiť po materskej aj Martina Kubániová, ktorá v Reportéroch pracovala v minulosti a pred materskou bola šéfdramaturgičkou Rádia Slovensko. Novou tvárou relácie bude aj moderátorka a redaktorka Rádia Slovensko Lucia Kubošová-Virostková. Obe by mali byť redaktorkami a zároveň by sa mali striedať v relácii ako moderátorky.

Začiatkom roka generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník nečakane pozastavil vysielanie Reportérov, s tým, že má inú predstavu o tom, ako má vyzerať investigatívna relácia. Jeho rozhodnutie vyvolalo vlnu kritiky.

Z relácie odišiel jej moderátor Pavol Fejer. V súčasnosti je členom tímu novej investigatívnej relácie Cez čiaru, ktorú pripravuje Nadácia Zastavme korupciu. Z Reportérov na protest proti krokom vedenia odišiel Tomáš Mrva.

Odporúčame aj: Vedenie RTVS vysvetľuje, prečo náhle zrušili reláciu Reportéri

Nová relácia Reportéri tak prichádza na obraz s novým šéfom ale veľkou časťou pôvodného tímu, ktorého prácu Rezník kritizoval.

V novej relácii budú aj Brada, Mravec, Začková. Fejer (v strede) spoluprácu z RTVS ukončil. Foto z pôvodnej relácie Reporéri

O tom, ako bude vyzerať nová relácia Reportéri, sme sa chceli dozvedieť aj oficiálne od RTVS, preto sme vedeniu poslali otázky. Pár dní pred štartom relácie hovorca poslal takúto odpoveď: "Publicistická relácia Reportéri bude na obrazovkách RTVS pokračovať v jesennej vysielacej štruktúre. O zložení nového tímu, budeme včas informovať."