Netflix vypočul žiadosť divákov zo Slovenska

Netflix vypočul žiadosť divákov zo Slovenska

Od dnes sú na Slovensku pri streamovacej službe Netflix dostupné aj české titulky.


A to vďaka Ľubomírovi Tuchscherovi, ktorý začiatkom januára spustil online petíciu s cieľom, aby Netflix sprístupnil české titulky aj na Slovensku, a podpore okolo 5 tisíc ľudí, ktorí jeho petíciu podpísali.

„Globálny líder v streamingovych službách, Netflix už viac ako rok ignoruje Slovensko. Podporu slovenských titulkov má len 25 titulov, pričom posledné pribudli v septembri 2017. Užívatelia zo Slovenska si aktuálne môžu vybrať z anglickej, nemeckej, poľskej, maďarskej a ukrajinskej podpory. Napriek tomu, že Slováci a Česi pred 100 rokmi vytvorili spoločný štát Československo a Česi sú jednou z najväčších menšín na Slovensku, české titulky ani dabing si Slováci na Netflixe nemôžu zvoliť,“ napísal pred mesiacom Netflixu v otvorenom liste Tuchscher, zakladateľ webu Veľký Obsah, známy aj ako výkonný šéf Slovenského združenia pre značkové výrobky.

Netflix síce oficiálne na petíciu nereagoval, no dnes v ponuke pre slovenských divákov pribudli aj české titulky.

„Veľmi ma teší, že Netflix zareagoval ani nie do mesiaca od spustenia petície a urobil druhé najlepšie možné riešenie pre Slovákov. Stále platí, že najlepším krokom by bolo, keby služba mala slovenskú lokalizáciu,“ povedal pre Omediach.com Tuchscher.

Sprístupnením češtiny urobil svoju knižnicu aspoň tak zrozumiteľnú slovenskému masovému publiku, ako to robí HBO so službou HBO GO alebo Markíza s Voyo, povedal iniciátor petície, ktorý ďakuje všetkým, ktorí sa do petície zapojili. „Slováci si tak už tento víkend budú môcť pozrieť napríklad hlavného Oscarového favorita, film Roma nie s anglickými, ale českými titulkami,“ dodal.