Redaktor televízie JOJ nafúkal, zadržala ho polícia

Redaktor televízie JOJ nafúkal, zadržala ho polícia Reprofoto JOJ

Redaktor televízie JOJ Rastislav Ekkert mal problémy s alkoholom za volantom. Na situáciu sám upozornil na svojom profile na facebooku, po tom, ako ho kontaktovali novinári.

„… zajtra to asi bude v Novom Čase… Ekkert nafúkal… Áno, je to pravda, po rozchode so svojou priateľkou, ktorá bola zmyslom môjho života, som upadal do čoraz väčšej depresie… Dve Becherovky a policajná cela, čisté peklo. Som špinavý, smradľavý, niečo strašné, nikomu som neublížil, len som si dal po rokoch na svoje meniny flašu Becherovky… Dostal som brutálny zákaz na dva roky. Za 40 rokov som neurobil ani najmenší priestupok, teraz si ma podajú a pri tom som išiel po lesnej ceste s fľašou becherovky.... pekný smutný večer priatelia,“ napísal vo verejnom statue na facebooku.

Ekkert skončil v rukách polície. Neváhal si sadnúť za volant svojej dodávky a pod vplyvom alkoholu brázdiť ulice mesta, napísal Nový Čas.

„Vo štvrtok 13. januára krátko po 8. hodine ráno policajti z Obvodného oddelenia z Hnúšte zastavili na ceste II. triedy medzi Brezinou a Brádnom nákladné vozidlo Ford Tranzit a vodiča vyzvali na predloženie dokladov a vykonanie dychovej skúšky,“ povedala pre Nový Čas banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová s tým, že skúška bola pozitívna a redaktor nafúkal 2,68 promile. „Vodičovi bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, bola mu obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do policajnej cely. Vec bude ukončená v superrýchlom konaní,“ dodala.

Situácia je pre redaktora o to zložitejšia, pretože sa rozhodol žiť a pripravovať reportáže s karavanom. Bez vodičského preukazu to nepôjde.

„V tejto chvíli nemáme žiadne informácie, s pánom Ekkertom sa nám nepodarilo spojiť. Vyjadriť sa budeme môcť až vo chvíli, keď zistíme, k čomu vlastne došlo,“ napísala pre Nový Čas riaditeľka marketingu televízie JOJ Ivana Semjanová.