Digi Liga Majstrov 1 a 2 a Digi Sport 2 získali licenciu

Digi Liga Majstrov 1 a 2 a Digi Sport 2 získali licenciu

Spoločnosť Digi Slovakia dostala celoplošnú licenciu na nové televízne stanice Digi Sport 2, Ligu Majstrov 1 a Ligu Majstrov 2. Aktualizácia: V stanovenom termíne programy na satelite nie sú.

 

 

 Aktualizácia 17. septembra: Digi Liga Majstrov 1 a 2 na satelite stále nevysielajú

Spoločnosť Digi Slovakia oznámila, že do 17. septembra spustí na satelite Digi dve nové stanice Digi Liga Majstrov 1 a 2. No nestalo sa tak.

17. septembra sa spoločnosť divákom ospravedlnila. „Veľmi nás mrzí, že sme zatiaľ nevyriešili kapacitu na našej satelitnej platforme. Divákom, ktorí čakajú na zaradenie DIGI LM1 a DIGI LM 2, ako aj ďalších staníc ďakujeme za trpezlivosť," oznámila spoločnosť. „Robíme všetko preto, aby sme splnili svoje sľuby a športovým fanúšikom priniesli Ligu majstrov tak ako sme avizovali. Veríme, že náš boj o Vašu priazeň neprehráme a že už čoskoro Vás potešíme zaradením nielen týchto programov, ale aj ďalších žiadaných „nešportových" kanálov," dodáva Digi Slovakia.

Digi Liga Majstrov 1 a 2 majú podľa plánov vysielať v utorok a v stredu v deň vysielania zápasov Ligy Majstrov UEFA v slovenčine a češtine od 20:30 do 22:50.

V piatok 13.9.2013 spoločnosť zaradila športove kanály DIGI Liga Majstrov 1 a DIGI Liga Majstrov 2 do káblovej televízie DIGI Slovakia v ponuke ANALOG a DVB-C.

Pôvodný článok:

Licenčná rada 10. septembra udelila licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznych programových služieb DIGI SPORT 2, DIGI Liga Majstrov 1, DIGI Liga Majstrov 2 spoločnosti DIGI SLOVAKIA.

Ide o celoplošné digitálne stanice, ktoré vysielajú v slovenskom a českom jazyku.
Digi –Sport2, ktorý je iba na Slovensku, má vysielať 24 hodín denne. Šport tvorí 84 percent vysielania. Zbytok športové spravodajstvo a publicistika a dokumenty.
Digi Liga Majstrov 1 a 2 budú vysielať v utorok a v stredu v deň vysielania zápasov Ligy Majstrov UEFA v slovenčine a češtine od 20:30 do 22:50.

Na Ligu Majstrov mala doteraz zakúpené práva RTVS, ktorá vysiela jeden zápas počas šampionátu - v stredu. Všetky ostatné okrem toho jedného vysiela Digi.
Slovak Telekom, ktorý kúpil spoločnosť Digi Slovakia, zaradil všetky tri nové programy do ponuky digitálnej televízie Magio už 27. augusta. Digi Liga Majstrov 1 HD je na pozícii 328 a Digi Liga Majstrov 2 HD na pozícii 329.

V káblovke Digi už programu sú. Na satelite Digi je zatiaľ len Digi Sport2. Vysiela na pozícii po stanici Očko. Do 17. septembra by mali pribudnúť aj Liga Majstrov 1 a 2. „Zatiaľ tam nie sú, lebo nemáme na satelite kapacitu. Robíme všetko preto, aby to bolo spustenie 17. septembra," povedala pre Omédiách.com Adriana Hosťovecká zo spoločnosti Digi Slovakia.
Nový športový kanál Slovak Sport2 pribudol koncom augusta aj na kablovke aj na satelite Digi TV.