Do RTVS prichádza Zuzana Ťapáková a ďalšie nové mená

Do RTVS prichádza Zuzana Ťapáková a ďalšie nové mená Reprofoto TV NRSR

Na dnešnom rokovaní Rady RTVS generálny riaditeľ Ľuboš Machaj predstavil ďalších členov jeho nového manažmentu. DO RTVS príde bývalá riaditeľka televízie Markíza Zuzana Ťapáková, ktorá sa v roku 2017 neúspešne uchádzala o post generálnej riaditeľky RTVS. Do Mlynskej doliny nastupuje na pozíciu vedúcej marketingu. Aktuálne je šéfom sekcie marketingu Richard Jajcay, ktorý prišiel do RTVS za Jaroslava Rezníka.

Ťapáková začínala v Slovenskom rozhlase na pozícii vedúcej programu dramatickej tvorby. V roku 1996 sa stala riaditeľkou marketingu v televízii Markíza, kde bola od roku 2010 do roku 2013 generálnou riaditeľkou. Objavila sa v prezidentskej kampani, keď podporila v kandidatúre Milana Kňažka.

Po odchode z Markízy pracovala pre ministerstvo zahraničných vecí ako externá poradkyňa pre kultúrnu a mediálnu sekciu predsedníctva. Jej meno je spojené s kauzou, ktorú otvorila Zuzana Hlávková a TIS. Na pozíciu nastupuje 16. augusta.

Odporúčame aj: Ťapáková: Najväčší prienik vidím s projektom Rezníka

„Už viackrát som deklaroval, že chcem v manažmente spolupracovať s ľuďmi, s ktorými mám dobré pracovné skúsenosti z minulosti. S pani Zuzanou Ťapákovou som spolupracoval už pred mnohými rokmi v rámci Slovenského rozhlasu, neskôr sme boli spolu v pracovnom kontakte počas jej pôsobenia v TV Markíza. Je to, podľa môjho názoru, človek, ktorý sa, ako jeden z mála na slovenskom trhu, vyzná v televíznej štruktúre, dokáže zhodnotiť výtlak jednotlivých formátov a vie v rámci marketingu nájsť nové cesty v externej aj internej komunikácii. Som presvedčený o tom, že bude pre RTVS oporou a človekom, ktorý posunie veci ďalej,“ povedal Machaj.

Machaj predstavil rade aj ďalšie už známe mená v jeho manažmente - nového riaditeľa programových služieb STV Vincenta Štofaníka, riaditeľku sekcie spravodajstva a publicistiky Máriu Hlucháňovú, riaditeľa programových služieb SRo Ľuboša Černáka a riaditeľku spoločnosti Media RTVS Miriam Kittler.

Novým členom manažmentu je aj Matúš Miklošík, ktorý na poste riaditeľa kancelárie generálneho riaditeľa nahradí Mareka Knuta. Miklošík bol v minulosti tajomníkom Rozhlasovej rady.
Od septembra bude novou riaditeľkou sekcie ekonomiky Daniela Vašinová. Aktuálne túto sekciu vedie Marián Guľa. Vašinová bola v minulosti riaditeľkou ekonomického odboru Slovenského rozhlasu a istý čas za Miloslavy Zemkovej aj štatutárnou zástupkyňou za Slovenský rozhlas.