Šimkovičová už našla náhradu za Mateja Drličku: Zuzanu Ťapákovú

Šimkovičová už našla náhradu za Mateja Drličku: Zuzanu Ťapákovú Reprofoto TV NR SR

Novou dočasne poverenou riaditeľkou Slovenského národného divadla sa stala Zuzana Ťapáková. Bývalá riaditeľka Markízy dnes z poverenia ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej nastúpila na post šéfky SND po odvolanom Matejovi Drličkovi.

“Poverenie viesť Slovenské národné divadlo som prijala, pretože mi záleží na tom, aby divadlo mohlo spustiť sezónu tak, ako bola naplánovaná a fungovať v normálnom režime. Verím, že sa mi to s divadelnými profesionálmi a manažmentom podarí a už v septembri sa diváci budú môcť tešiť na zaujímavé predstavenia,” hovorí nová štatutárka Zuzana Ťapáková.

So Šimkovičovou sa pozná z televízie Markíza, kde spolu pôsobili.

Zuzana Ťapáková vyštudovala na VŠMU v Bratislave odbor divadelná a filmová veda, po ukončení štúdia tam niekoľko rokov pôsobila ako pedagogička. Pracovala v Slovenskom rozhlase na pozícii vedúcej programu dramatickej tvorby. V roku 1996 sa stala riaditeľkou marketingu v televízii Markíza, kde bola od roku 2010 do roku 2013 generálnou riaditeľkou. Objavila sa v prezidentskej kampani, keď podporila v kandidatúre Milana Kňažka.

Po odchode z Markízy pracovala pre ministerstvo zahraničných vecí ako externá poradkyňa pre kultúrnu a mediálnu sekciu predsedníctva. Jej meno je spojené s kauzou, ktorú otvorila Zuzana Hlávková a TIS.

Odporúčame aj: Ťapáková: Najväčší prienik vidím s projektom Rezníka

V roku 2017 neúspešne uchádzala o post generálnej riaditeľky RTVS. Za Ľuboša Machaja bola vedúca marketingu RTVS.