Markíza oznámila zmeny vo vedení, mení aj šéfa spravodajstva a publicistiky (FOTO)

Markíza oznámila zmeny vo vedení, mení aj šéfa spravodajstva a publicistiky (FOTO)

Markíza dnes oznámila sériu personálnych a organizačných zmien. Z televízie odchádza doterajší riaditeľ spravodajstva a publicistiky Henrich Krejča. Na jeho miesto prichádza Michal Kratochvíl, ktorý doteraz pôsobil ako šéfredaktor a zástupca vedúceho spravodajstva TV Nova. Od 1. januára dochádza k rozšíreniu pôsobenia Miloša Nitrana vo vedení. Doteraz zastával funkciu finančného riaditeľa pre TV Nova a Markíza, pričom dochádza k ukončeniu jeho pôsobenia v Nove.  Markíza zároveň potvrdila informáciu Omediach.com, že do dočasnej funkcie personálneho riaditeľa nastúpil Peter Rolný. 

„Po štyroch mesiacoch som sa rozhodol urobiť rozsiahlejšie zmeny, aby sme lepšie využili náš potenciál a zdroje na zvýšenie výkonnosti a efektivity. Riaditelia financií, ľudských zdrojov a spravodajstva sú kľúčovými pozíciami pre zdravú spoločnosť a zohrávajú zásadnú úlohu pri formovaní našej budúcnosti v rýchlo sa meniacom prostredí,“ povedal generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík.

Odporúčame aj: Novým generálnym riaditeľom Markízy sa stal niekdajší redaktor spravodajstva (FOTO)

Doterajší riaditeľ Henrich Krejča a Markíza sa vzájomne dohodli na ukončení jeho pracovného pôsobenia v televízii. „Henrich venoval Markíze na súčasnej pozícii viac ako desať rokov a po uvážlivej diskusii sme sa s Henrichom zhodli, že je ten správny čas posunúť sa ďalej. Henrichovi úprimne ďakujeme a prajeme mu všetko najlepšie v jeho ďalšom pôsobení. S cieľom zabezpečiť plynulý prechod a kontinuitu sme sa dohodli, že u nás zotrvá do konca roka,” dodal k pôsobeniu Krejču Gažík.

Do jeho funkcie nastupuje dnešným dňom Michal Kratochvíl. „Michalove skúsenosti v televízii a online médiách budú prínosom pri riadení a vedení nášho tímu. Vďaka jeho dlhoročnému pôsobeniu ako šéfredaktora v TV Nova disponuje predpokladmi, ktoré ho predurčujú v tejto novej roli uspieť,” dodáva Gažík.

Michal Kratochvíl je český novinár, ktorý v Nove pôsobil na rôznych pozíciách od roku 2007. Zaoberal sa predovšetkým aktuálnymi udalosťami z domova a zahraničia, pracoval na českom volebnom spravodajstve, amerických prezidentských voľbách a na troch olympijských hrách v Soči, Rio de Janeiro a Pchjongčchangu. Afganistan navštívil až päťkrát, keď novinársky pokrýval vojnu. Režíroval dva dokumenty: Česko-19 o koronavíruse a Cesta ke Svobodě o 30. výročí 17. novembra 1989.

„Dnešné rozhodnutie prichádza po mesiacoch diskusií s Petrom, ktorý mi preukázal veľkú flexibilitu a otvorenosť. V Markíze som prežil krásnych takmer 27 rokov života, je to skvelá televízia a želám jej všetko dobré a veľa úspechov,“ vyjadril sa k svojmu odchodu Krejča.

P. Rolný/Archív P.R.

Ďalšie pôsobenie Miloša Nitrana, ktorý nastúpil do Markízy v marci tohto roka, presiahne finančný manažment a bude zahŕňať vedúce úlohy v oblasti dátovej analytiky a výskumu, udržateľnosti, obstarávania a IT podpory, informuje televízia v tlačovej správe.

Vízia nového personálneho riaditeľa Petra Rolného je urobiť z Markízy výnimočného zamestnávateľa vo svojej oblasti budovaním jedinečnej kultúry a súboru digitálnych zručností. Peter Rolný má mnohé skúsenosti s prácou na vysokých pozíciách v oblasti ľudských zdrojov v súkromnom aj verejnom sektore.

Miloš Nitran nastúpil do Markízy začiatkom roka 2023 po vedúcich pozíciách v spoločnosti Microsoft Czech Republic & Slovakia.