RTVS prinesie Sherlocka - starého aj nového

RTVS prinesie Sherlocka - starého aj nového Foto: BBC

Po dvoch rokoch čakania priniesla BBC tretiu sériu Sherlocka, ktorú onedlho odvysiela aj RTVS.

 


Príbehy Sherlocka s mobilom v ruke, ktorý sám seba považuje za sociopata, si získali popularitu na celom svete. Novodobé spracovanie príbehu Sira Arthura Conana Doylea pripravila BBC. V roku 2010 priniesla prvú sériu. Dnes je hotová tretia a pripravuje sa štvrtá.

 

Každá séria Sherlocka má len tri časti. V Británii mala nedávno premiéru tretia, práva na ňu má zakúpené práva aj RTVS. Vysielať ju bude v marci a sľubuje, že sa pokúsi získať práva aj na štvrtú.

RTVS ešte predtým odvysiela reprízy všetky doterajších častí, prvý diel prvej série vysielala už vo štvrtok (podľa predlohy Štúdia v ružovom). Všetky diely odvysiela postupne vo štvrtok o 22:15 až do marca.
Na konci druhej série skočil Sherlock zo strechy. Séria skončila tým, že Watson pri hrobe Sherlocka žiada: „Urob posledný zázrak, prestaň byť mŕtvy."

Foto: BBC

Z hereckého dua Sherlock a Watson (Benedict Cumberbatch a Martin Freeman) sú dnes filmové hviezdy.

Tvorcovia seriálu Mark Gatiss a Steven Moffat už potvrdili, že štvrtá séria, ktorá sa pripravuje, by sa na obrazovky mohla dostať o dva roky. Pričom už je vymyslená zápletka a príbeh piatej.

Miniséria, ktorá predchádzala premiére tretej série: