O 5 minút 12 bude mať nového moderátora

Foto: TA3 Foto: TA3

Pravidelná diskusná politická relácia O 5 minút 12 má nového moderátora. Martu Jančkárovú nahradí tvár TA3.

 


Politickú diskusnú reláciu v Slovenskej televízii (RTVS) bude moderovať Martin Strižinec, doterajší redaktor a moderátor relácie Debata v TA3, ktorý pracuje aj ako šéfredaktor spravodajstva v Anténa Hitrádio. Do moderátorského kresla diskusnej politickej relácie O 5 minút 12 zasadne od novembra, nahradí doterajšiu moderátorku Martu Jančkárovú. V TA3 končí.

„Súčasná moderátorka tohto formátu Marta Jančkárová naďalej zostáva v RTVS a jej moderátorské skúsenosti využijeme v analytickej spravodajskej relácii Správy a komentáre RTVS," povedal Lukáš Diko riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS.


Prijatie Strižinca podľa RTVS úzko súvisí s aktuálnym stavom mediálneho trhu, v oblasti politickej publicistiky. „Posilnenie tohto formátu je súčasťou komplexných zmien v oblasti strategickej priority nového vedenia verejnoprávnych médií , a to spravodajstva," povedala hovorkyňa RTVS Dominika Šulková.

V zmenách RTVS pokračuje. „V najbližšom období to nie je zďaleka jediná zmena, ktorú pripravujeme v spojitosti so spravodajstvom, a to tak v rozhlase ako aj v televízii, " povedal šéf RTVS Václav Mika.

Odporúčam aj: Potvrdené Markízou, pravidelné Na telo končí

 

O 5 minút 12 má ako jedna z mála relácií stabilné miesto v programe Jednotky. Niekoľko rokov ju moderuje Marta Jančkárová, pričom v minulosti s príchodom nového riaditeľa sa obvykle menila aj pozícia moderátora alebo moderátorov tejto relácie. Markíza pravidelné nedeľné Na telo so Zlaticou Puškárovou zrušila. Jedinou konkurenciou ostala diskusná relácia V politike na TA3, ktorá sa vracia po lete späť na obrazovku s moderátormi Ľubou Oravovou a Reném Medzihradským.


Martin Strižinec (1982) vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte v Bratislave. V minulosti pracoval v rádiu Expres. Od roku 2009 bol moderátorom spravodajstva TA3, od roku 2011 moderuje reláciu Debata.