IAB Slovakia bude mať novú výkonnú riaditeľku

IAB Slovakia bude mať novú výkonnú riaditeľku Foto: IAB Slovakia

Združenie IAB Slovakia, ktoré zoskupuje najväčšie spoločnosti pôsobiace na Slovensku v online reklamnom biznise, bude mať od 9. októbra novú šéfku.

Daša Karpelová vystrieda na pozícii výkonnej riaditeľky Michaelu Slaninovú.

"Michaela sa vo svojom profesnom živote posúva ďalej a ja jej v mene celého združenia chcem vzdať hold za kus práce, ktorú u nás počas svojho pôsobenia zastrešila s veľkým nasadením, odhodlaním a elánom. Zároveň medzi nami vítam Dašu Karpelovú, ktorá má bohaté skúsenosti z online trhu, z oblasti médií aj z agentúrneho pohľadu," cituje tlačová správa spoločnosti Natáliu Zajacovú, predsedníčku správnej rady IAB Slovakia.

Daša Karpelová v minulosti pôsobila v spoločnostiach Zoznam.sk, Ringier Axel Springier a niekoľkých ďalších menších internetových projektoch. Ako výkonná manažérka bola v roku 2006 aj pri zakladaní Asociácie internetových médií, predchodcu IAB Slovakia.

"Mojim prvoradým cieľom bude ešte viac podporiť a zabezpečiť efektívnu komunikáciu IAB Slovakia smerom k externému prostrediu a oboznámiť aj menších hráčov s našimi aktivitami a cieľmi. Verím, že tento krok povedie k nárastu počtu našich členov ako aj k zapojeniu ďalších internetových médií do AIMmonitoru," povedala pri svojom nástupe do novej funkcie Daša Karpelová.

IAB Slovakia (predtým Asociácia internetových médií) vznikla v máji 2005 ako združenie subjektov pôsobiacich na slovenskom internetovom trhu, ktorého hlavným cieľom je zabezpečiť informovanosť o internete a možnostiach jeho využitia ako reklamného média. V súčasnosti má IAB Slovakia 34 členov. Výskum AIMmonitor využíva vyše 80 internetových médií na Slovensku.