Daily Mail rokuje s investormi o možnej ponuke na Yahoo

Majiteľ britského denníka Daily Mail začal rokovania s niekoľkými investičnými firmami o možnej ponuke na americkú internetovú spoločnosť Yahoo. S odvolaním sa na nemenované zdroje o tom v noci na dnes informoval ekonomický denník The Wall Street Journal (WSJ).

Potenciálni kupci majú svoje ponuky predložiť do 18. apríla. Záujem o aktivity Yahoo prejavili štyri desiatky spoločností. Vážnych záujemcov bude ale nakoniec zrejme o poznanie menej, napísal tiež WSJ.

Návrh skupiny Daily Mail & General Trust by podľa zdrojov mohol mať jednu z dvoch podôb. Podľa prvého scenára by investičný partner prevzal hlavné internetové aktivity Yahoo, zatiaľ čo Daily Mail by získal aktivity Yahoo v oblasti spravodajstva a médií.

Podľa druhého scenára by investičné partner prevzal hlavné internetové aktivity spoločnosti Yahoo, zatiaľ čo jej mediálne a spravodajské aktivity by sa zlúčili s internetovými aktivitami Mailu. Zo zlúčených divízií by bola vytvorená nová spoločnosť, ktorú by riadil Mail a v ktorej by mala jeho materská firma väčší podiel ako podľa prvého scenára.

K predaju základných internetových aktivít aj na predaj jej ázijskej súčasti spoločnosť Yahoo dva roky tlačí investičný fond Starboard Value, ktorý patrí medzi jej akcionárov. Základné internetové aktivity Yahoo zahŕňajú napríklad webový vyhľadávač alebo elektronickú poštu.

Agentúra Bloomberg s odvolaním sa na nemenovaný zdroj v piatok napísala, že ponuku na základné aktivity zvažuje spoločnosť Google zo skupiny Alphabet.