Hovorca Andreja Kisku: Penta prechádza cez Plusku na praktiky konšpiračných webov

Hovorca Andreja Kisku: Penta prechádza cez Plusku na praktiky konšpiračných webov Reprofoto Omediach.com/Plus Jeden den

Hovorca prezidenta kritizuje praktiky denníka z vydavateľstva News and Media holding, ktorý patrí finančnej skupine Penta.

 V denníku Plus Jeden deň v pondelok vyšiel ako jeden z hlavných textov článok Kuffa sa pustil aj do Kisku. Na článok odkazuje denník aj z titulky s nadpisom Marián Kuffa vystúpil s ohnivou kázňou: Obul sa do Kisku.

Článok o kritike Kisku v Plus Jeden deň (aj na webe pluska.sk) je veľmi podobný článku, ktorý zverejnil týždeň pred tým konšpiračný web Hlavné správy. Ten pravidelne zverejňuje články kritizujúce Kisku a dáva priestor na homofóbne vyjadrenia kontroverzného kňaza Kuffu.

Kuffa na omši v Lendaku kritizoval liberalizmus, LGBTI a feminizmus, venoval sa téme potratov. Hlavné správy špeciálne upozornili na pasáže, v ktorých Kuffa kritizoval Kisku.

Odporúčame aj: Kiska je pobúrený z článku Plus jeden deň o jeho osemročnom synovi

"Tých, ktorí bojujú proti potratom, nazval extrémistami. Čiže ja som podľa neho fanatik a extrémista... Takýchto ľudí ja voliť nebudem. Kuffa nehovorí politicky, ale hodnotovo. Nevyzývam vás k nenávisti proti pánu prezidentovi, ale k opatrnosti a odvahe. Takýchto ľudí nevoľte. Aj keď možno majú pekné pozlátko – pán prezident má najvyššiu dôveru na Slovensku. Ja ho voliť nebudem,"  citujú Kuffu Hlavné správy a Pluska Kuffu.

Hlavné správy nepožiadali Kisku o vyjadrenie. Denník Plus Jeden deň poskytol priestor na stanovisko aj hovorcovi prezidentovi. No napriek vyslovenej žiadosti hovorcu Romana Krpelana, redaktor časť reakcie nezverejnil. Hovorca redaktora ešte pred zverejnením článku upozornil, aby si slová Kuffu overil, pretože to, čo Kuffa vyčíta Kiskovi, Kiska nikdy nepovedal.

Redaktor Plusky z reakcie hovorcu prezidenta zverejnil len túto časť:

Redakcia Plus Jeden deň nemala potrebu pred zverejnením článku overiť či Kuffova kritika na adresu Kisku je pravdivá alebo nie. "Redaktor odcitoval slová Mariána Kuffu o prezidentovi Kiskovi z predmetného videa (zverejnené na youtube - pozn.red.) a korektne požiadal prezidentskú kanceláriu o vyjadrenie k tomu, že Kuffa kritizuje prezidenta za tému interrupcií.  Z tohto dôvodu sme nepovažovali za potrebné dávať do novín časť vyjadrenia prezidentskej kancelárie - Denník Penty a pán redaktor Peter Rindoš by si mal overiť, či prezident niekedy niečo také povedal a nezverejňovať klamstvá - pretože žiadne klamstvo ani nič zavádzajúce sme nezverejnili a citovali sme iba Mariána Kuffu zo spomínaného videa," reagovala pre Omediach.com Ivana Mandáková, šéfredaktorka Plus Jeden deň.

"Nepovažovali za potrebné overovať, že idú šíriť lož, hoci sme ich na to upozornili. A cenzurovali stanovisko Kancelárie prezidenta, lebo sa im proste nepáčilo," reagoval na slová šéfredaktorky hovorca prezidenta Krpelan.