Moderátor RTVS napísal knihu zo zákulisia televízie

Moderátor RTVS napísal knihu zo zákulisia televízie Foto: Karol Srnec

Rozpovedal jej príhodu z predchádzajúceho dňa. Iveta sedela úplne paralyzovaná. „Chceš mi povedať, že chlap, čo našiel to decko dolu pod telkou, si bol ty? Dopekla, a prečo si mi nezavolal? Prečo si hneď nedal vedieť našim do spravodajstva, mohli sme to mať v hlavných správach!"

Takto sa začína hlavná zápletka knihy Prípad Najdúch, ktorú napísal Miro Frindt z RTVS.

Kniha prináša pohľad do zákulisia televízie. Na titulke je budova, ktorá pripomína budovu v Mlynskej doline. Nie je to však RTVS, kde Frindt roky pracoval ako redaktor a teraz ako moderátor. „Celé to je fikcia. Ale už teraz sa tam mnohí hľadajú, tomu sa asi nevyhnem. S RTVS to nemá nič spoločné. Ale inšpiroval som sa 20-ročnými skúsenosťami v televíznom spravodajstve," povedal Frindt. Príbeh sa odohráva vo fiktívnej spravodajskej TV Slovakia 24.

O čom je Prípad Najdúch?

„Vzťahy vo verejnoprávnej spravodajskej televíznej stanici TV Slovakia 24 nie sú ani zďaleka také ideálne, ako ich vedenie prezentuje na stránkach novín. Hviezdou stanice je Iveta Galanová. Skvelá novinárka a zároveň moderátorka. Žiadna krásavica, no o to šikovnejšia a dravšia. Mladý, ženami obletovaný, vyšportovaný zvukár Radovan Strempek nadviaže s Galanovou vzťah. Cestou zo služby Strempek náhodou kopne do škatule ležiacej pri autobusovej zastávke. Vypadne z nej živé dieťa. Táto udalosť výrazne ovplyvní životy mnohých ľudí v televízii, hoci s najdúchom nemajú nič spoločné. Médiá sú v pohotovosti. Novinári tušia senzáciu. Deň za dňom sa príbeh posúva do roviny, ktorá presahuje hranice zdravého rozumu," píše o knihe vydavateľ.

 

Kniha sa na pulty dostane vo februári 2017.