RTVS má novú šéfku spravodajstva a publicistiky

RTVS má novú šéfku spravodajstva a publicistiky

Dnes sa novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS stala Anna Sámelová. Vo funkcii nahradila Miroslava Frindta, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie. Zmeny oznámilo vedenie na rannej porade a aj v tlačovom vyhlásení.

Anna Sámelová prichádza na pôvodné miesto po Márii Hlucháňovej, ktorá vo funkcii skončila po kauze odvysielania prejavu Roberta Fica na výročie Nežnej revolúcie.

Archív A.S.

Generálny riaditeľ Ľuboš Machaj vtedy odvolal Hlucháňovú aj ďalších troch členov vedenia televízneho spravodajstva a publicistiky.

Svoje funkcie opustili aj Alfonz Šuran (intendant RTVS :24), Peter Nittnaus (šéfdramaturg RTVS :24) a Andrea Fajnorová (vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistky). Riadením sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS bol v novembri poverený Miroslav Frindt.

Odporúčame aj: Po incidente s Ficovým prejavom má spravodajstvo RTVS nového šéfa, končia 4 ľudia vo vedení spravodajstva

Podľa informácií Omédiách.com Frindt je od 1. januára vedúcim odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky.

Sámelová bola šéfkou spravodajstva a publicistiky (vtedy riaditeľka Centra spravodajstva RTVS) už za Miloslavy Zemkovej, keď bol Ľuboš Machaj zástupcom generálnej riaditeľky. S Machajom v minulosti pracovala aj v Twiste ako redaktorka a moderátorka Žurnálu Rádia Twist.

„Návrat do RTVS po vyše desiatich rokoch nie je jednoduchý. Verím však, že spolu s kolegami, ktorí v rozhlasovom a televíznom spravodajstve pracujú, sa nám podarí urobiť kus dobrej práce nielen v hlavných správach, ale aj v prúdovom vysielaní oboch programových služieb RTVS,” povedala Anna Sámelová.

 „S Annou Sámelovou som spolupracoval niekoľko rokov a považujem ju za jednu z najvýraznejších osobností našej žurnalistiky. Pozná veľmi dobre rozhlasové aj televízne spravodajské prostredie. Dôležité pre mňa je, že Anna Sámelová nie  je len novinárkou praxe, ale cenné sú aj jej teoretické skúsenosti. Na našu spoluprácu sa veľmi teším a som presvedčený, že bude prínosom nielen pre sekciu spravodajstva, ale celé vysielanie RTVS,“ povedal Machaj.

Anna Sámelová vyštudovala filozofiu a históriu na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Je zakladajúcou členkou Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Slovensko, spoluautorkou viacerých etických kódexov v oblasti žurnalistiky. Od roku 2017 pôsobí na Katedre žurnalistiky FiF Univerzity Komenského v Bratislave.