Z RTVS odchádza moderátor a bývalý šéf televízneho spravodajstva Miro Frindt

Z RTVS odchádza moderátor a bývalý šéf televízneho spravodajstva Miro Frindt

Po približne 25 rokoch z RTVS odchádza dlhoročný moderátor a bývalý vedúci spravodajstva v Slovenskej televízii Miro Frindt, patrí medzi otvorených kritikov súčasného nového zákona o Slovenskej televízii a rozhlase a snáh Ficovej vlády ovládnuť RTVS.

„Neodchádzam rád, nebudem machrovať. Od januára nie som v žiadnych spravodajských prémiových formátoch RTVS, nebudem sa pýtať manažérky televízneho spravodajstva prečo. Mali sme už na začiatku rozdielne pohľady na reláciu Interview, ktorú moderujem. Už mi jeden šéf ukazoval, čo je to mať funkciu a moc... Keď firma o vás nestojí, prečo sa zdržiavať?“ povedal pre Omediach.com.

Práca v televízii mu dala veľa. „Strávil som tu najlepšie roky, veľa som sa naučil. Za všetko im ďakujem. Do práce ma prijímal v roku 1999 Tibor Búza. Bol to jeden z najlepších manažérov a šéfredaktorov spravodajstva. Cítil televíziu, hoci predtým nebol televízny pracovník. Zostávajú tu skvelí ľudia. Oni tvoria RTVS, nie tí, ktorí si vybavujú funkcie. Verejnoprávnemu médiu a kolegom želám veľa síl. Budú ich potrebovať,“ dodal.

Frindt patrí medzi kritikov snáh Ficovej vlády ovládnuť RTVS:

 

Miro Frindt začínal v tlačovej agentúre TASR, neskôr pôsobil v denníku Národná obroda a televízii VTV. V roku 1999 nastúpil do STV, kde jedenásť rokov pôsobil ako reportér hlavnej spravodajskej relácie, neskôr pripravoval a moderoval Ranné správy a Správy a komentáre, aktuálne moderuje reláciu Interview na RTVS:24. Pre rokom bol vedúcim odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky, uviedol do života prúdové vysielanie na :24. Niekoľko mesiacov bol poverený Riadením sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS. V roku 2020 ako vedúci domácej redakcie spravodajstva v Slovenskej televízii poslal list generálnemu riaditeľovi Jaroslavovi Rezníkovi, v ktorom ho žiadal o vyriešenie situácie v spravodajstve, pod vedením vtedajšieho šéfa spravodajstva a publicistiky Vahrama Chuguryana.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame