Zemetrasenie vo vedení spravodajstva - Machaj ohlásil zmeny

Zemetrasenie vo vedení spravodajstva - Machaj ohlásil zmeny Foto: RTVS

Generálny riaditeľ RTVS dnes oznámil redaktorom zmeny vo vedení spravodajstva. Na čelo spravodajstva prichádza Mária Hlucháňová, o ktorej sme informovali už minulý týždeň. A televíznej časti spravodajstva bude šéfovať Viera Krúpová.

Súčasná riaditeľka Sekcie spravodajstva a publicistiky Anna Sámelová odchádza na dlhodobý študijný pobyt do zahraničia. Na jej miesto od 2. januára 2024 nastupuje Mária Hlucháňová, ktorá bude poverená riadením Sekcie spravodajstva a publicistiky. Hlucháňová pôsobila vo vedení spravodajstva RTVS až do kauzy prejavu Roberta Fica a v poslednom období sa venovala predovšetkým spravodajskej programovej službe RTVS :24 ako projektový manažér.

Odporúčame aj: Po prejave Fica v RTVS padali hlavy: Machaj zosadil takmer celé vedenie spravodajstva

Spolu s ňou od 2. januára 2024 nastupuje na post Vedúcej odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky Viera Krúpová, ktorá prichádza z komerčnej sféry, pred mnohými rokmi šéfovala spravodajstvu STV. Krúpová prichádza na miesto po Mirovi Frindtovi. Zmeny dnes Machaj oznámil osobne ráno v redakcii spravodajstva. Podľa informácií Omediach.com Machaj nevedel redaktorom vysvetliť dôvody, prečo Frindta odvoláva a prečo na jeho miesto prichádza Viera Krúpová, ktorá síce v minulosti viedla spravodajstvo Slovenskej televízie ale dlhé roky je mimo médií, pôsobí v komerčnej sfére. Bola šéfka externej a internej komunikácie vo Volkswagen Slovakia. Komunikácii a marketingu šéfovala aj v spoločnosti TIPOS v rokoch 2003 až 2006, keď bol šéfom Tiposu jej švagor Stanislav Žiačik. V Tipose neskôr pracovala aj Andrea Stoklasová (dnes Andrea Imrecze), manželka Františka Imreczeho, s ktorou má Viera Krúpová spoločnú firmu a spoločne podnikajú - ponúkajú PR poradenstvo.

Miro Frindt pôsobí v televíznom spravodajstve 24 rokov ako redaktor, dramaturg, moderátor. Je doktorand na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Na katedre žurnalistiky sa zaoberá procesmi editovania, vyváženosti, nestrannosti obsahu v televíznom spravodajstve a publicistike.

 „Obidve dámy považujem za veľké profesionálky a verím, že budú pokračovať v nastúpenom trende a v ďalšom rozvoji televízneho a rozhlasového spravodajstva RTVS. Želám im veľa síl a odhodlania,“ uviedol podľa tlačovej správy RTVS generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.