Moderátor TA3 skončil kvôli alkoholu za mrežami, čaká ho súd

Moderátor TA3 skončil kvôli alkoholu za mrežami, čaká ho súd Ilustr. foto TA3

Moderátor hlavnej politickej relácie TA3 Norbert Dolinský si sadol za volant pod vplyvnom alkoholu. Policajti ho chytili a namerali mu takmer 2 promile. Informáciu pre Omediach.com potvrdila popoludní polícia aj prokuratúra. O "zadržaní Norberta D." informovala polícia na facebooku, po nej informáciu priniesli Topky.sk.

„Poverený policajt PZ druhého bratislavského okresu vzniesol obvinenie osobe Norbertovi D. z Košíc pre trestný čin Ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ reagovala pre Omediach.com hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru Vladimíra Martiniaková. 

Dolinského hliadka zastavila v utorok večer o 22:00 na ulici Na Križovatkách. Kontrola bola vykonaná na základe oznámenie, ktoré polícia prijali na linke 158. Dychová skúška u vodiča ukázala 1,77 promile.
„Alkoholom potúžený vodič bol okamžite obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na najbližšie policajné oddelenie k vykonaniu ďalších procesných úkonov. Vec bude realizovaná v tzv. „super rýchlom“ konaní  s návrhom na podanie obžaloby Norbert pôjde pred sudcu v zákonom stanovenom čase – do 48 hodín,“ dodala hovorkyňa.

Odporúčame aj: Moderátorovi TA3 Norovi Dolinskému prišlo v živom vysielaní zle (FOTO)

Hovorca krajskej prokuratúry Matej Izakovič na poludnie na otázky Omediach.com reagoval, že takú vec neevidujú. Neskôr sa ozval, že prípad dohľadal: „Uuvedená osoba bola včera vo večerných hodinách zadržaná a následne aj obvinená zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, kedy mala viesť motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu. V súčasnosti službukonajúci prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II študuje predmetný spis a následne rozhodne o ďalšom postupe, pravdepodobne bude na uvedenú osobu podaná obžaloba v tzv. superrýchlom konaní, o ktorej bude rozhodovať sudca Okresného súdu Bratislava II,“ reagoval Izakovič pre Omediach.com .

Foto: Polícia SR

"Veľmi nás mrzí vzniknutá informácia. Celý incident budeme riešiť s Norom interne," reagovala Oľga Dúbravská z vedenia TA3.

Aktualizácia 6. 5.: O opitom moderátorovi TA3 bude rozhodovať súd už v piatok

Norbert Dolinský, ktorý pochádza z Košíc, prišiel do TA3 v roku 2013. Najprv bol redaktorom spravodajstva, istý čas moderoval reláciu Dobré správy, za krátko začal moderovať politické debaty. Začínal v roku 1998 v rádiu Rebecca a neskôr vystriedal viacero ďalších rádií: Rádio B1, Rádio Viva a od roku 2012 je moderátorom Jemných melódií. Najdlhšie, šesť rokov, pôsobil v rádiu Expres, kde moderoval ranné vysielanie Hemendex, ale bol aj redaktorom a dramaturgom vysielania.