Bývalý redaktor a hovorca Erik Tomáš bude štátnym tajomníkom

Bývalý redaktor a hovorca Erik Tomáš bude štátnym tajomníkom Reprofoto TA3

Smer cez víkend rozhodol o nomináciách na ministrov, štátnych tajomníkov a ďalších postoch v novej vláde.

 


V exekutíve sa ušla pozícia aj bývalému novinárovi a niekdajšiemu hovorcovi Smeru Erikovi Tomášovi.  Novozvolený poslanec za Smer je doposiaľ šéfom tlačového oddelenia Úradu vlády.

 


Tomáš bude štátnym tajomníkom ministerstva školstva. Ministerkou školstva má byť nominantka SNS Helena Poláková.

Erik Tomáš obhajoval napríklad rozhodnutie vlády neodpovedať vybraným médiám na otázky, určoval komunikačnú stratégiu vlády. „Pracovný deň vyzerá prakticky vždy rovnako. Väčšinou predpoludním máme vo dvojici s premiérom poradu k monitoringu médií. Predložím analýzu najdôležitejších tém a diskutujeme o tom, ako mediálne nastaviť aktuálny deň. Či je potrebné na nejakú krízovú informáciu reagovať z úrovne premiéra, alebo je čas odprezentovať nejakú z pozitívnych tém, ktoré máme pripravené. V závislosti od témy potom pozývame k pracovnému stolu príslušných ministrov, riaditeľov štátnych podnikov a samozrejme rezortných komunikátorov. Na základe predložených podkladov sa pripraví tlačová beseda alebo iný typ mediálneho výstupu. V prípade, že situácia vyžaduje politické rozhodnutie, zvolá sa užšie vedenie strany. To má aj svoje pravidelné zasadnutia, raz týždenne, na ktorých sa o témach diskutuje komplexnejšie," povedal Tomáš minulý rok v rozhovore pre Omédiách.com.

Erik Tomáš začínal ako redaktor spravodajstva televízie Markíza za Pavla Ruska. Po odchode z Markízy bol hovorcom ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Neskôr mal na starosti komunikáciu strany Smer a teraz Úradu vlády. Zviditeľnil sa, keď napadol rozhodnutie o hovorcovskej Maline - anticene, na ktorú bol nominovaný.

Ministrom kultúry, pod ktorého spadá aj oblasť médií, bude opäť Marek Maďarič.