Ďalšia zmena v RTVS, spravodajstvo STV povedie dočasný šéf

Ďalšia zmena v RTVS, spravodajstvo STV povedie dočasný šéf Foto: RTVS

Len pred niekoľkými dňami RTVS zverejnila nové mená šéfov spravodajstva a už je tu ďalšia zmena.


Riaditeľom sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS je od marca Vahram Chuguryan, šéfkou televízneho spravodajstva a publicistiky sa stala Hana Lyons, ktorá do vtedy viedla publicistiku. Nahradili Juraja Rybanského a Borisa Chmela, ktorí sa po niekoľkých mesiacoch rozhodli odísť.

 

Viac: Spravodajstvo RTVS má nové vedenie

Dnes sa redaktori dozvedeli, že televízne spravodajstvo dočasne povedie namiesto Hany Lyons dlhoročný redaktor a moderátor RTVS Miroslav Frindt, informáciu priniesol web Aktuality.sk.

Informáciu pre Omédiách.com potvrdili viaceré zdroje z RTVS, s tým, že na porade bolo dnes oznámené, že kým je Hana Lyons na PNke, kvôli zlomenej nohe, spravodajstvo povedie Frindt.

Začínal v tlačovej agentúre TASR, neskôr pôsobil v denníku Národná obroda a televízii VTV. V roku 1998 nastúpil do STV, kde trinásť rokov pôsobil ako reportér hlavnej spravodajskej relácie. V súčasnosti pripravuje a moderuje Ranné správy a Správy a komentáre.

Vo roku 2017 mu vyšla kniha Prípad Najdúch, v ktorej opisuje zákulisie prostredia televíznej žurnalistiky verejnoprávnej spravodajskej stanice TV Slovakia 24.

"Miro Frind je počas práceneschopnosti vedúcej Odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky Hany Lyons poverený jej zastupovaním," reagovala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.