Rozboril sa pochytil s Ruskom kvôli rodinkárstvu v Markíze

Rozboril sa pochytil s Ruskom kvôli rodinkárstvu v Markíze Foto: Markíza

Vo vzájomnej roztŕžke bývalý šéf Markízy a moderátor Modrého z neba riešia rodinkárstvo a priživovanie sa v Markíze, utekanie peňazí pri výrobe Modrého z neba, muflónikov, ale aj povinnosti krstných a biologických rodičov.

 

 

Moderátora Viliama Rozborila nahnevala kritika z úst Pavla Ruska. Bývalý riaditeľ a zakladateľ Markízy v novom vydaní týždenníka Plus 7 dní kritizuje pomery v televízii. „Myslím si, že poslanie rakúskeho riaditeľa je trochu iné, než vytvárať kreatívne prostredie a reagovať na program. Skôr prišiel pretrhnúť všetky rodinkárske a kamarátske väzby, ktorých je v Markíze neúrekom," povedal Rusko. Podľa neho určité väzby fungujú v každom médiu. „Len si myslím, že tie v Markíze prekročili únosnú mieru. Veľakrát sa rozhodovalo podľa toho, kto je s kým zadobre, než podľa skutočnej výkonnosti a kvality," povedal bývalý šéf Markízy ale aj strany ANO.

Následne kritizoval to, že Modré z neba nevyrába interne televízia ale externe spoločnosť Rozborila. „Takúto reláciu zdravá televízia nemôže za normálnych okolností pustiť do externého prostredia. Tam podľa mňa utekajú veľké peniaze," povedal Rusko, ktorý si myslí, že ak by ju Markíza vyrábala sama, o tretinu by znížila náklady a na kvalite by to nebolo poznať. „Tu nejde o to, či je niekto pozitívne, alebo negatívne nastavený voči Vilo Rozborilovi, ale určite si z toho urobil vlastnú živnosť a výdatne sa priživil na Markíze," povedal.

Rozboril reaguje

Moderátor reagoval na sociálnej sieti a Ruska nijak nešetril. „V prvom rade, kde berie tento človek drzosť hovoriť o rodinkárstve? Veď najväčšie rodinkárstvo bolo v televízii za neho. Jeho manželka (teda manželka generálneho riaditeľa) bola vedúcou vydania Televíznych novín. To nehovorím proti Viere, ktorú ako profesionálku uznávam. Ale odvtedy sa už nikdy neopakovala situácia, že by partner generálnej riaditeľky mal nejakú funkciu v rámci televízie. To nebolo rodinkárstvo? Tiež koluje iks historiek, podľa ktorých húfy moderátorov či členov manažmentu údajne doslova museli chodiť s ním na dovolenky. No skúsili by odmietnuť. Moderátori mufkovia, moderátorky medvedíci. Že sa nehanbí práve on hovoriť o rodinkárstve. A relácie vyrábané v externom prostredí? Veď to je z jeho úst komédia," píše Rozboril.

Pavol Rusko na párty s redaktormi          Zdroj: Wikipedia

A pokračuje aj v téme vyrábania v externom prostredí. „Za jeho "pontifikátu" sa takmer všetko vyrábalo v externom prostredí. Aj múdry schybí, Dereš, Smiechoty, Cestoviny, Vilomeniny, Milionár, Slávikovia, Missky, relácie Joža Pročka...a kopec ďalších vecí. Vtedy si prečo nemyslel, aké je to "externé" prostredie nezdravé? Vtedy prečo televízia "nešetrila" a nevyrábala veci vo vlastných kapacitách? Natíska sa otázka, či sa na tom "externom" prostredí nepriživoval práve on. Ale nepoložím tú otázku, lebo veď to boli len také zlé jazyky," pýta sa Rozboril.

Rozboril pripomína, že externé prostredie využíva aj TV JOJ a považuje to za úplne normálne. „To že on dnes hovorí o mojom priživovaní sa, je úbohé, zvrátené, ale jemu podobné. Modré z neba sa nezačalo vyrábať nijakou firmou za pôsobenia Zuzany ako riaditeľky. Začalo sa vyrábať za riaditeľovania Vaša Miku... A aby bolo jasné, Zuzana či jej manažment nenavýšili jeho cenu ani o cent oproti pôvodnému nastaveniu, ktoré sa urobilo v roku 2008. Napriek tomu, že by to relácia potrebovala, pretože takmer všetky nákladové položky rástli. Odpoveď vždy z televízie bola neúprosná: šetrí sa, musíte to ťahať v tomto móde," píše Rozboril.

Zmluva z roku 2008 podľa neho hovorila o 60-minútovej relácii. Dnes sa vraj za tie isté peniaze vyrába relácia 100-minútová.

Rozboril si neodpustil ani poznámku na adresu toho, že Zuzana Ťapáková je krstnou mamou Ruskovho syna. „A na Zuzanu kydať v súvislosti s tým, že je krstnou jeho dieťaťa? No nechceš sa, vážený pane, skôr zaoberať tým, či sa o svoju rodinu a deti dostatočne staráš Ty? Hovorí sa všeličo totiž," pýta sa Rozboril a zároveň dodáva, že Ruska mal vždy za televízneho profesionála. "Ale jeho frustrácia z prehry v mediálnom a politickom prostredí už nabrala také rozmery, že dnes už len ako taká mŕtvola verejného života kope, aby poubližovala, kde to ide," píše Rozboril, ktorý kritizuje aj týždenník, za to, že Ruska k téme Markízy oslovil. „No to už sa môžu rovno Biľaka spýtať, čo si myslí o demokracii."

Foto: ANO

Vilo Rozboril pomáhal Pavlovi Ruskovi v predvolebnej kampani v roku 2002, keď sa Ruskova ANO dostala do parlamentu. Rozboril vtedy spolu s ďalšími tvárami Markízy chodil predvolebným autobusom po námestiach po celom Slovensku a v tričku ANO propagoval Ruskovu stranu. Spolu s ním aj vtedajšie známe mená Markízy: Jozef Pročko, Kveta Horváthová, Jana Hospodárová a Miška Marienková.